Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ın ortaklaşa düzenlemiş olduğu Psiko- Sosyal duygusal gelişimi projesi kapsamında Suriyeli kadınlar savaşın izlerini spor yaparak silmeye çalışıyor.

Türk Kızılay’ı ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında 15 Suriyeli kadın GAP Arena Spor salonuna getirilerek burada antrenör eşliğinde spor yapıyor.

Ülkelerinde yaşanan iç savaşın etkisini henüz üzerlerinden atamadıklarını belirten Suriyeli kadınlar spor ile bir nebzede olsa acılarını dindirdiklerini ve yaşam mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ise Suriyelilerin vatan özlemi çektiklerini ve zor süreçten geçtiklerini vurgulayarak Suriyeli kardeşlerimize ensar olmaya devam edeceklerini belirtti.

İnsanların spor yaparak tedavi olabildiklerini aktaran İl Müdürü Keşküş, “ Spor sosyal aktiviteden çok bir tedavi yöntemidir. Bizlerde bu nedenle savaş psikolojisini üzerlerinden atamayan Suriyeli kardeşlimize spor yaptırarak tedavi olmalarını sağlamaya çalıştık. Antrenör arkadaşımızdan aldığımız bilgilere göre çalışmaları çok verimli geçiyor umarız üzerlerindeki olumsuz bu psikolojiyi kolaylıkla atabilirler” ifadelerini kullandı.

GAP Arena Spor salonunda yaptıkları sporların ardından duş alarak üzerlerindeki terlerini atan kadınlar, daha sonra araçlarla evlerine bırakılıyor.