Şanlıurfa Gençlik Merkezi, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” etkinliğine,  gönüllü gençlerle beraber katılarak, kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye binası önünde başlayan yürüyüş, Topçu Meydanına kadar devam etti.

Kortej yürüyüşüne katılan Şanlıurfa Gençlik Merkezi üyeleri, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bu etkinliğe, Şanlıurfa Gençlik Merkezi üyeleri olarak  katılmak bizleri son derece onurlandırdı. Yapılan yürüyüşün ardından, Engelsiz Yaşam  kapsamında, engelli kardeşlerimizle empatiyi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan  farkındalık parkurunda, bedensel ve görme engellileri gibi, engelleri geçmemiz istendi. Kardeşlerimize manevi destek sağlayarak, insanların birkaç dakika da olsa kendilerini engelli hissedip, onları anlamak amacıyla yürüyüşe katıldık. Ayrıca, parkur öncesi ve sonrasında düşüncelerimizin değiştiğini, bu nedenle bu tür etkinliklerin sadece “3 Aralık Dünya Engelliler” günü ve Mayıs ayındaki Engelliler Haftasında değil, yıl boyunca etkinliklerin devam ettirilmesi gerekir.” Diyerek, farkındalık parkurunda olduğu gibi, onların hislerine tercüman olmaktan dolayı memnuniyetlerini de belirttiler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP “Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak Engelliler Haftasında kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Engellilere her zaman gereken saygı ve sevginin gösterilmesi  gerekir. Kardeşlerimizi yalnızca özel günlerde hatırlamamalıyız. Unutulmamalıdır ki, her birey bir engelli adayıdır. Sokağa çıktığımızda zaman zaman engelli kardeşlerimizle karşılaşıyoruz. Yürüyüşe katılmadaki amacımız, engelli kardeşlerimizin varlığından, diğer insanımızı haberdar etmekti. Bedenler doğuştan ya da sonradan bir engele sahip olsa bile, ruh güzelliği olan bu kardeşlerimizin, erdemli hayatlarına bir şey engel olamaz. Hiçbir bedensel eksiklik, güzel ve kaliteli bir hayat sürme isteğinin önüne duvar öremez.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan KEŞKÜŞ ise “10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle  düzenlenen  kortej yürüyüşüne, katılım oldukça memnun ediciydi. Bu yürüyüşteki amacımız, elbette gösteri yapmak değildir. Onlar gibi anlamak, onlar gibi düşünmek ve hayatın zorluklarıyla  onlar gibi mücadele etmek elbette kolay değildir. Hayat koşullarımızın bizlere ne gibi sonuçlar doğuracağını bilemeyiz. Bu yüzden her bireyin bir engelli adayı olduğunu ve hayatımızın garantisinin olmadığının farkında olmamız gerekir. Engelli vatandaşlarımızın, insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek ve sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak için farklı kurum ve kuruluşlara da büyük işler düşmektedir. Şanlıurfa Gençlik Merkezimizi, çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu anlamlı günde kardeşlerimizi yalnız bırakmadıkları için Şanlıurfa Gençlik Merkezimize ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.