Şanlıurfa Gençlik merkezleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı. Rabia Meydanından başlayan ve Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesine kadar devam eden yürüyüşe, Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları, gönüllü gençler, Şanlıurfa halkı ve engelli vatandaşlar katıldı. Şanlıurfa gençlik merkezi çalışanları yürüyüş etkinliği tamamlandıktan sonra engelli vatandaşların düzenlemiş olduğu resim sergisine katıldı. Resim sergisi ziyaretinden sonra Şanlıurfa Gençlik Merkezleri, GAP Arena Spor salonunda kokteyl ve tekerlekli sandalye dağıtım törenine katıldı.  

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp: “Engeller bedende değil zihindedir. Biz de bunu tüm halkımıza anlatmak istiyoruz. Biz engelli vatandaşlarımızı sadece engelliler gününde hatırlayıp daha sonra unutmak istemiyoruz. Her an yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Her yıl çeşitli dönemlerde engelli vatandaşlarımızla etkinlik yapıyoruz. Bu yürüyüşe de özellikle katıldık. Halkımıza ve gençlerimize bir farkındalık yaratmak için engelli vatandaşlarla beraber yürüdük.” dedi. 

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü vekili Murat Önen ise: “Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur. Bizde bu önemli günde engelli vatandaşlarımızın yanında olmak istedik. Aslında bu yürüyüşün önemi büyüktür. Tüm halkımıza özellikle gençlere engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa anlatmak istedik. Bu yürüyüşe katılan tüm gençlere ve Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanlarına çok teşekkür ederim.” dedi.