Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetleri sürdüren İpekyol Gençlik Merkezinde küçük yaşlardan itibaren kullanılmaya başlanan genellikle merak edilen, çevre ve arkadaş ortamında kullanılan zararlı alışkanlıklardan, sigara, alkol ve benzeri maddeler hakkında seminer düzenlendi.

 

Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü  (Karaköprü Toplum Sağlığı Merkezi) nin ortak çalışmaları sonucu zararlı alışkanlıklar ve korunma yolları ile ilgili seminer verildi. Seminere Gençlik Hizmetleri İl Müdür vekili Murat ÖNEN, Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR,  Gençlik Merkezi personelleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü Karaköprü Toplum Merkezi personelleri, Gençlik Merkezi üyeleri ve gençler katıldı.

 

Seminerde Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Karaköprü Toplum Sağlığı Merkezinden gelen Sosyal Hizmetler Uzmanları Veysel ACAR ve Engin ÇAVDAR tarafından Sigara nedir? Kullanıldığında ne gibi zararları olur? Korunmak için ne yapmak gerekir? Gibi konularda öğrencilere slayt, film ve sinevizyon gösteriminde bulunuldu. Sigara kullanan kişilerin sağlıklarına verdiği zararların ve hayatları boyunca uğradıkları kalıcı hasar ile ilgili filmler gösterildi. Bu konuda öğrencilerden gelen sorulara cevap verildi. Sigara ile başlanılan bir durumda daha sonra gençlerin gerek ortamları, gerek aile, çevre ve psikolojik sorunlardan dolayı ileriye dönük alkol ve madde bağımlılığına kadar gidebilecek önemli bir yol bulunmaktadır Sigara en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı maddelerden biridir. Bu tür alışkanlıklardan korunmanın en iyi yolu bu maddeleri kullanmamak, arkadaş ve çevre ortamını dikkat etmek gerekmektedir. Denildi.

 

İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR ise; Gençlere kaliteli bir hizmet sunmak adına kulüp, kurs ve derslerimizin yanında gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendirmek, onları korumak topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak, sağlıklı bir bünyeye sahip olmalarına istiyoruz. Gençlerin sosyal kişiliklerinin gelişmesi, ruh ve beden sağlılarını korumak adına topluma uyumlu olmalarını sağlamak üzere her zaman gençlerin yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin faydasına olabilecek her türlü konularda eğitim ve seminerlerimiz devam edecektir.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Murat ÖNEN; Güçlü yarınlar için, Güçlü bir Türkiye için geleceğimizin teminatı olan gençlere çok önem veriyoruz. Gençlere sportif, sosyal, kültürel, sanatsal yönden her türlü konuda destek olduklarını bunun yanında uzman kişiler tarafından çeşitli konularda seminer ve eğitim faaliyetleri düzenlediklerini söyledi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Karaköprü Toplum Sağlığı yetkililerine vermiş oldukları katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dedi.

 

Konu ile ilgili gençlerle yapılan sohbette Ahmet Yesevi Mahallesinde açılmış olan Gençlik Merkezinde serbest zamanlarımızı dolu dolu geçiriyoruz. Bu bölgede yaşayan gençler olarak daha önce hoşça vakit geçirecek, oyun oynayacak yerimiz yoktu. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Gençlik Merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dediler.  Seminer sonunda katılımcı gençlere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen kitaplar hediye edildi.