Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Şanlıurfa dağcılık il temsilciliği ve Urfadosk doğa sporları kulübünden bir grup doğasever Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu etkinlik çerçevesinde geçtiğimiz hafta sonu Siverek ilçemizin baki (takoran) köyünde doğaseverleri buluşturarak takoran vadisinde tekne gezisi ve doğa yürüyüşü yapıldı.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sportif çalışmalar bağlamında tanıtım etkinlikleri yaptığı ve bölgenin turizm potansiyeli açısından tarihsel öneme ve değere sahip olan takoran vadisinin bilinirliliğini arttırmak amacıyla yapılan geziye doğaseverlerin yoğun katılımı ile etkinlik gerçekleşmiş oldu.

Yıldızı yeni parlayan ve doğal düzeliği ile doğa ve su sporlarının yapılmasına olanak sağlayan Baki köyünde doğaseverleri buluşturan Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu güzide vadiyi turizm çalışmaları bağlamında da önemli bir katlı sağladı.

Konu ile ilgili açılama yapan dağcılık il temsilcisi Candan ÖZEN, hafta sonu baki köyünde bulunmaktan doğal ortamda sakin ve huzurlu bir gün geçirdiklerinden dolayı mutlu olduklarını ve bu etkinliği yapmamızdan en büyük destekçimiz olan Sayın Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ beye teşekkür ediyorum. Dedi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ, ise yapmış olduğu açıklamada; baki ( takoran köyü bağlarıyla, narlarıyla, nar suyu ve siyah dutları ile ünlü ve şirin bir köyümüzdür.  Baki Köyümüz çevresi doğal güzelliklerinin yanında yüzme, dalış, yamaç paraşütü, trekking ve kaya tırmanışı gibi spor faaliyetlerine uygun olmasıyla önemli bir rekreasyon alanıdır.

Yıldız Konuşmalarına şöyle devam etti; takaron köyümüzde büyük şehrin yıpratıcı ortamından uzaklaşmak isteyenler için yürüyüşleri, kamp etkinleri, tırmanma ve her türlü açık hava sporları yapabilecekleri uygun ortamlar mevcuttur.  Bu tip etkinliklerimiz devam edecektir. Dedi