Şanlıurfa Gençlik Merkezi, uyuşturucu maddelerle mücadele semineri düzenledi. Sunumunu kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğünde görev yapan polis memuru Hasan Solak’ın yaptığı seminere Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları, gönüllüleri ve üyeleri katıldı. Seminerde zararlı alışkanlıkların kişinin bedeninde, ruhunda ve çevresinde yaptığı tahribat anlatılarak, bu zararlı maddelerden nasıl korunulabileceği üzerinde duruldu.

                Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp “Çağımızda zararlı alışkanlıklar edinen insan sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.  Maalesef gençlerde bu alışkanlıklar eskiye nazaran daha fazladır. Bunun sebebi öncelikli olarak çevredir.  Genç çevresine bakarak kötü alışkanlıklar edinmektedir. Bizim de amacımız gençlerin bu zararlı alışkanlıkları edinmede önlerine set çekmektir. Nasıl set çekebiliriz? İşte böyle seminerler düzenleyerek, onları dinleyerek zamanlarını geçirebilecekleri, kontrollü alanları çoğaltarak ve en önemlisi gençlere zaman ayırarak onları bu maddelere alışmaktan alıkoyabiliriz. Bir kişi bile bu seminerden iyi bir alışkanlık edinir bir ders çıkarırsa bizim için sevinç kaynağı olacaktır. Bize bu semineri veren Emniyet Müdürlüğümüze ve polis memuru Hasan Bey’e teşekkür ediyorum.”  Dedi.

                Polis memuru Hasan Solak ise “ gençlerin bu alışkanlıkları edinmemesi için meslek hayatım boyunca çalıştım emek verdim ve bu uğurda çalışmaya devam edeceğim. Genç bizim yarınımızdır, geleceğimizdir. Ona daha temiz bir dünya bırakmak için çaba sarf etmeliyiz. Sadece benimle, sadece sizinle olacak iş değildir. Herkese özellikle ebeveynlere çok iş düşmektedir. Evlatlarımıza, gençlerimize sahip çıkalım.  Şanlıurfa Gençlik Merkezi’ni yakinen takip ediyorum ve bu amaçla yapılan seminer ve sunumlarını, aktivitelerine destek vermek benim için bir onurdur. Şanlıurfa Gençlik Merkezi’ni sosyal sorumluluk çerçevesinde yaptığı tüm faaliyetlerden dolayı kutluyorum.” Dedi.

                Konu hakkında görüşlerini aldığımız gençlik merkezi kursiyerleri,  her insanın hayatının belli dönemlerinde öncelikle sigaraya ilgi duyduğunu ve sigaranın toplum içinde gencin kabul görmesini sağlayan bir araç olduğunu düşündüğünü söylediler. Gençler, bu seminer sayesinde sigaranın, alkolün ve daha korkuncu olan uyuşturucu maddelerin insanda yaptığı tahribatı gördüklerini belirterek bundan sonra arkadaş çevresinin de ne kadar önemli olduğunu anladıklarını belirttiler.

                Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ yaptığı açıklamada, günümüzde gençliğin karşı karşıya kaldığı en büyük tehlike uyuşturucudur. Gençlik merkezlerimizin önemi de burada meydana çıkmaktadır. Gençlik merkezlerimizin asıl amaçlarından biri de gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, milli ve manevi değerlerimizi kazandırmaktır, diyerek tüm gençleri boş zamanlarını gençlik merkezlerinde verimli bir şekilde değerlendirmeye davet etti.