Gençlik ve Spor Bakanlığına gençlik merkezleri tanıtım günleri 18-20 kasım tarihleri arasında Ankara Congresium kongre merkezinde yapıldı. Açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ’ın yaptığı gençlik merkezleri günlerinde sanatçılar Uğur IŞILAK ve Murat KEKİLLİ sahne alarak gençleri doyasıya eğlendirdiler. Her ildeki gençlik merkezleri kendilerine ayrılan bölümlerde her türlü faaliyetlerini tanıttılar.

Organizasyonun gözbebeği Şanlıurfa standını başta bakanımız Akif Çağatay KILIÇ olmak üzere birçok milletvekili, GSB bakan yardımcısı Metin YILMAZ, ÇSGB bakan yardımcısı Halil ETYEMEZ, GSB müsteşarı Faruk ÖZÇELİK, Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan AKSU, genel müdür yardımcıları, daire başkanları, uzman ve uzman yardımcıları ziyaret ederek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Büyük bir coşkunun yaşandığı gençlik merkezleri tanıtım günlerine çok sayıda bürokrat, öğrenci ve vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Türkiye genelindeki tüm gençlik merkezlerinin birbirinden ilginç çalışmalar ve eserlerle boy gösterdikleri tanıtım günlerinde en yoğun ilgiyi yaşayan illerin başında Şanlıurfa geldi. Şanlıurfa Gençlik Merkezi, gelen tüm misafir ve ziyaretçilere mırra ikram ederek ardından isot hediye etti. Şanlıurfa standında hat, ebru, el işleri, resim ve diğer tüm faaliyetlere ait eserler sunuldu.

Hat hocamız Mustafa KAÇAR ise ziyaretçilere hat sanatının enfes örneklerini sundu. Hattat Mustafa KAÇAR tarafından yapılan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan AKSU’nun isminin yazılı olduğu tablo İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ tarafından kendisine hediye edildi. Tabloyu çok beğenen ve duygulanan Sinan AKSU, bu tabloyu odasının en güzel yerine asacağını belirterek il müdürü Ertuğrul YILDIZ nezdinde tüm Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP, Ankara’da düzenlenen bu faaliyetle gençlik merkezlerinin birbirini tanıma fırsatı bulduğunu ve yapılan değişik faaliyetleri yerinde görme imkânı elde ettiklerini söyledi. Sayın bakanımız başta olmak üzere bakanlığımızın tüm birimlerine bize tanıdıkları bu imkândan dolayı sonsuz minnettar olduklarını belirten ALP, bu faaliyetlerin imkânlar ölçüsünde sürekli yapılmasını temenni ettiğini söyledi.

         Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ ise gençlik merkezlerinin çok önemli olduğunu ve bakanlığımızın da gençlik merkezlerine çok önem verdiğini belirterek Ankara’daki gençlik merkezleri tanıtım günlerinde Şanlıurfa Gençlik Merkezi’nin Şanlıurfa’yı en iyi şekilde tanıttığını ve yapılan faaliyetlerle gurur kaynağımız olduğunu ifade etti. YILDIZ, her zaman olduğu  gibi bu organizasyonu da alnımızın akıyla başarılı bir şekilde tamamladık. Emeği geçen tüm personelime ve Hattat Mustafa KAÇAR’a teşekkür ediyorum, dedi.