Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Şanlıurfa Atletizm il temsilciliğinin birlikte organize ettiği 4. Uluslar arası Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Km Koşusu bu yıl 2 Kasım günü koşulacaktır. 5 Eylül 2014 Pazar günü sabah saat 06:00 da Göbekli tepeden Piazza’ya provası koşusu yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız "Bu yıl 2 Kasım 2014 pazar günü Şanlıurfa'da yapılacak olan 4. Uluslar arası Göbeklitepe yarı maratonu ve 10k koşusu hazırlıklarımız son hızıyla devam ediyor. Paydaş kurum ve kuruluşlarımızın da destekleriyle ve Atletizim İl Temsilciliğimizin büyük emekleriyle hazırlıklarımız bitmek üzeredir. Bu organizasyonumuz her sene daha ilgi görmekte daha fazla sporcu katılmaktadır. Şanlıurfa’nın değerlerini tanıtmada çok büyük öneme sahip olan bu büyük organizasyonlara halkımızın da sahip çıkmasını sahiplenmesini istiyoruz. Organizasyonumuza hem uluslar arası hem de ulusal sporcu ve takımlar katılmaktadır.’’Dedi

İl Temsilcisi Ömer Faruk Kesik, ‘’ 4. Uluslar arası Göbeklitepe yarı maratonu ve 10k koşusu provasını bugün burada yaptık. Provamız sabah saat 06:00 da sponsorumuz Nevali Otelin önünden Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tahsis ettiği araçlarla tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’den sporcularımızla koşmaya başladık. Ve yine sponsorumuz olan Piazza Avm de sonlandırdık. Burada sponsorumuz olan Piazza avm ve Mr. Kumpir’in hazırlamış olduğu kahvaltıyla sporcularımız yorgunluğunu atılar. Bu organizasyon hazırlıklarımız devam ediyor bize katkılarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç’e , bizi hiç yalnız bırakmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’a ve tüm kurum kuruluşlara, temsilcilerine, katılımcılara çok teşekkür ederim.’’ Dedi.