Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaz spor okullarına rekor katılım sağlandı. 27 Haziran da başlayan yaz spor okullarına rekor katılım gerçekleştiği kaydedildi. 

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız : " İl spor merkezleri eski adıyla Yaz Spor Okullarına bugün itibari ile 5 – 18 yaş arası 7260 kişi kayıt ettirildiğini ve Engelli il spor merkezleri programı çerçevesinde de 40 kişinin kayıtlı olduğunu söyledi. İl spor merkezleri programı çerçevesinde Atletizm, Basketbol, Badminton, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Voleybol,Yüzme, Tenis(Kort), Futbol, Jimnastik, Boks, Wushu, Kick Boks , Halter 20 branşta deneyimli antrenörlerimiz eşliğinde gençlerimiz hem spor eğitimi alıyor hem kaliteli vakit geçiriyor hem de yeni ortamlarında yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Son zamanlarda maalesef gençlerimiz kötü alışkanlıkların pençelerine düşüyor, kötü ortamlardan etkilenip eroin, esrar, bonzai gibi madde bağımlılığına kapılıyorlar. Bu programların en iyi toplumsal yönü çocuklarımızı bu ortam ve alışkanlıklardan kurtaracaktır.’’ Dedi.

Yıldız,’’ Engeli il spor merkezleri programı bünyesinde ise Bedensel Engelliler Masa Tenisi, Özel Sporcular Masa Tenisi, Bedensel Engelliler Basketbol, Bedensel Engelliler Halter, Bedensel Engelliler Badminton, Bedensel Engelliler Yüzme, Tekerlekli Sandalye Tenis, İşitme Engelliler Güreş, İşitme Engelliler Taekwondo, İşitme Engelliler Judo toplam 10 branşta engelli kardeşlerimizi dört duvar arasına sıkışmış hayattan bir nebze olsun almak, onların yalnız olmadıklarını hissettirmek, onları biraz olsun mutlu etmek, hayır duaları almak çok güzel bir duygudur. ‘’ Dedi.

İl Müdürlüğümüzün geçen yılki yaz spor okullarına 4500 katılım sağlanmıştı. Bu yıl yaz spor okullarının kapanması daha 1,5 ay olmasına rağmen neredeyse geçen yıllın iki kattı katılım sağlanarak tarihi rekora imza attık. Müdürlüğümüzün hedeflediği 10.000 rakamına inşallah ulaşacağız. 

"SPORUN VE SPORCUNUN HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ"

İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, ‘’Biz bu hedefleri yakalamak için çok çalıştık antrenörlerimiz Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde çeşitli noktalarda stantlar açarak tanıtım çalışmalarında bulundular, dezavantajlı bölgelerimizde yaşayan vatandaşların kapıların tek tek çalarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü adını hiç duymayan vatandaşlarımıza kurumumuzu faaliyetlerimiz tanıttık. Ben buradan bütün antrenörlerimize, il temsilcilerimize, okul müdürlerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.’’ Dedi