Türkiye Atletizm Federasyonu, Şanlıurfa Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Haliliye Belediyesi’nin organizasyonunda düzenlenen 10 kilometre yarışı ve yarı maraton yoğun ilgi gördü.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’den başlayan maratonun bitiş noktası ve ödül töreni Şanlıurfa Rabia meydanında gerçekleşti.

Gerçekleşen yarışmada, 21 kilometrelik birinci yarı maraton Göbeklitepe'den, 10 kilometrelik ikincisi yarış Mardin yolundan Göbeklitepe'ye dönülen kavşaktan dönülürken Rabia Meydanına finiş noktasına doğru koşulan tüm yarışlarda büyük heyecan yaşandı.

ETOPYA’LI SPORCULAR YARIŞMAYA DAMGA VURDU

Göbeklitepe’den başlayan 21 km. lik yarı maratonda erkeklerde 1. Enis Korkmaz, 2. Gateya Galew, 3. Sulti Gure Timbire kazandı.

10 Kilometre kopuşunda ise 1. Cihat Ulus, 2. Kefyalew Deja Burise, 3. Mehmet Can Ağsever oldu.

10 Kilometre bayanlarda 1.Sabahat Akpınar, 2. Elif Karabulut 3. Fatma Arık ilk üç dereceyi paylaştılar.

Yarışmaya çeşitli kentlerden 6 engelli de tekerlekli sandalyeleriyle katılarak, ayrı bir renk kattılar.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Yurtdışından birçok yarışmacının katıldığı maratonda, çocukları ile birlikte finişe gelenler ile Eşleri ile el ele tutuşarak yarışı sonlandıranlar yarışmaya renk kattı.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden gelen ve Eshab-ı Kefh'i (Yedi Uyurlar Mağarası) sembolize eden 7 kişi ve yanlarındaki köpek yarışmanın ilgi odağı oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hakan Keşküş, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya diğer sponsor ve davetliler tarafından verildi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Hakan KEŞKÜŞ, Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürlüğü ve Haliliye Belediyesi ile beraber düzenlediğimiz yarı maratona hoş geldiniz, şeref verdiniz. Şanlıurfa Tabi peygamberler şehri,böyle bir ilde sizleri misafir etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Çünkü göbeklitepe gerçekten de Şanlıurfa'nın tarihinde çok önemli bir yer arz ediyor, bizde böylesine güzel bir organizasyon ile bunun altını çizmek istedik. Böylesine güzel bir organizasyonda ilimize gelen yerli ve yabancı bütün sporculara teşekkür ediyorum. bundan sonraki spor hayatında herkese başarılar diliyorum. Dedi.