Şırnak'ta Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni'ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bütün kurumların iş birliğiyle, birilerinin kötü emellerine rağmen Şırnak'ın inşa ve ihya sürecinin çok hızlı şekilde başladığını ve devam ettiğini ifade etti.

Bakan Kasapoğlu Şırnak ziyareti kapsamında ilk olarak Gündoğdu Mahallesi’ndeki gençlik merkezini ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunarak, merkezdeki atölyeleri ve kütüphaneyi gezen Bakan Kasapoğlu, müzik atölyesinde gençlerin seslendirdiği şarkıları dinledi.

Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya geldi

Gençlik Merkezinde genç sporcu ve antrenörlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, "Çok ciddi ilerleme ve gelişme var. Dolayısıyla sizlerin yanında sizlerle birlikte olmak size daha iyi imkanlar sağlamak bizim görevimiz. Bu anlamda sizin tesislere olan erişiminiz bizleri de mutlu ediyor" dedi.

Ülkenin spor imkanlarının çok ciddi gelişme gösterdiğini, ülkenin her tarafında olduğu gibi Şırnak'ta da özellikle önde olan branşların bulunduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, bunların kick boks, halter, judo, tekvando ve yüzme olduğunu söyledi.

Bakan Kasapoğlu, yüzme bilmeyen kalmasın projesinin başarılı bir şekilde Şırnak'ta da yürütüldüğünü ifade ederek, "O yüzden sporla ilgili özellikle sizleri dinlemek istiyorum. Çünkü sizler bu noktada ciddi çaba harcayan, ter döken, gayret gösteren arkadaşlarımızsınız. Şırnak'ın sportif anlamda daha güçlü olması için sizlere nasıl katkı sağlayabiliriz, sizlerin ne tür sorunları ve projeleri var?" diye konuştu. Bakan Kasapoğlu, Şırnaklı gençlerin taleplerini dinledi.

"İhya edeceğiz, gönüller yapacağız, kardeş olacağız"

Bakan Kasapoğlu, Şırnak'ın gençlik ve spor bağlamında geldiği noktanın göğüslerini kabarttığını belirterek, ‘’Bundan sonra da hep çıtayı daha yukarılara taşıyacağız. Bu nedenle gençlik merkezleri, yurtları, spor tesisleri, havuzları, açık ve kapalı tenis kortları, basketbol ve futbol sahaları, voleybol alanları ile Şırnak'ın merkezini, ilçelerini, köylerini ihya ve inşa etmeye devam edeceğiz. Çukur kazanlara, bu ülkeyi, taşını toprağını, eserlerini yakarak ve yıkarak cehenneme çevirmek isteyenlere inat, inşa edeceğiz, ihya edeceğiz, gönüller yapacağız, kardeş olacağız" diye konuştu.

"Amacımız gönüller yapmak, gönüllere girmek"

Bakan Kasapoğlu, yarınların güçlü Türkiye'sinde Şırnak'ın değerli gençlerinin çok anlamlı bir misyon ifa edeceklerini ifade ederken, gençlere yeni tesislere ilişkin müjde verdi.

Son bir yılda, Şırnak merkezde, Uludere ilçesinde Hilal, Şenoba, Çalışkan, Başverimli, Görümlü ve Karalar beldelerinde, Beytüşşebap ilçesinde Kasrik beldesinde, Cizre ve Silopi ilçelerinde pek çok eserin tamamlandığını gördüklerini bildiren Bakan Kasapoğlu, yenilerinin de inşasına başlanacağını kaydetti.

Bakan Kasapoğlu, 6 yarı olimpik yüzme havuzu, modern spor salonları, gençlik merkezleri, spor tesisleri ile yarınları daha güçlü kılma adına çalışmaların, gayretlerin devam edeceğini dile getirerek, "Amacımız gönüller yapmak, gönüllere girmek. İnşallah 2023, 2071 hedeflerimize bir, beraber ve kardeş olarak hep birlikte ulaşacağız" dedi.

Bakan Kasapoğlu, Şırnak Valiliği'ni de ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı ve Vali Ali Hamza Pehlivan ile makamında bir süre görüştü. Valilik çıkışında Sanat Sokağı'nda bulunan esnafı ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, kitap dağıttı.

Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni

Ardından, Şırnak Üniversitesinde düzenlenen Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni'ne katılan Bakan Kasapoğlu, buruda kurulan Genç Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Kasapoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, bütün kurumların iş birliğiyle, birilerinin kötü emellerine rağmen Şırnak'ın inşa ve ihya sürecinin çok hızlı şekilde başladığını ve devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin son 19 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği ve derin vizyonuyla her alanda her geçen gün daha iyi konuma geldiğini vurgulayanBakan  Kasapoğlu, salgın sürecinde dış politikadan sanayiye, teknolojiye, ekonomiye, ulaşıma, altyapıya kadar güçlü şekilde, çok farklı bakış açısı ve ciddi bir gayretle çalıştıklarını belirtti.

Bakan Kasapoğlu, ülkeye ciddi bir ivme kazandırarak adeta bir devrim gerçekleştirdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Amacımız, bu ülkenin en kıymetli varlığı gençlerimize, onların omuzlarında yürüyeceği, yükseleceği bu emanete en güzel şekliyle sahip çıkmak. Onlara bu emaneti daha yukarılarda teslim edip yine onları yarınlara daha güçlü hazırlamak. Gayretimiz ve çabamız bu. O yüzden diyoruz ki 'gençler neredeyse biz oradayız'. Bizim ufkumuz hamdolsun ki çok geniş çünkü biz 'insanın en hayırlısı insanlara faydalı olandır' düsturluyla hareket ediyoruz. Birileri gibi kandan gözyaşından beslenen değil, sevgiyle, muhabbetle, gönül medeniyetiyle yürümenin, gayret etmenin çabası içerisindeyiz."

"Yeni projelerle yarınlara yürüyeceğiz"

Bu düşüncelerini hiçbir çaba ve algı operasyonun yenemediğini ve asla yenemeyeceğinin altını çizen Bakan Kasapoğlu, "Sporu birkaç branştan değil pek çok alandan gören spor anlayışıyla her alanda iddiası olan, alın teri döken sporcular var, sporcu adayları var. Bizler de hamdolsun dünyaya meydan okuyan tüm tesislerimizle bu çıtayı yükselterek bununla birlikte bütün sporcularımızı desteklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, Şırnak'ı yeni gençlik merkezleriyle donatmaya devam edeceklerini, buralarda her türlü imkanı barındıran ve gençlerin evi kadar sıcak olan tesislerin bir bir açılacağını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'nin her yerinde çıtayı daha yukarıya taşıma gayretinde olmaya devam edeceklerini aktaran Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Değişen ve dönüşen bir dünyada özellikle bizlerin, AK kadroların bu anlamda hiçbir şekilde geri durmaması ve daha çok çalışması lazım. Biz de inşallah bugün protokolünü gerçekleştireceğimiz yeni projelerle yarınlara yürüyeceğiz. Bunları da yine bugüne kadar olduğu gibi hızlı ve pratik şekilde güçlü iş birliğiyle gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, koordinasyonu ve eş güdümü azami şekilde ortaya koyan, bürokrasiyi azaltan ve hızı artıran bir sistem. 2,5 yıl önce geçtiğimiz bu sistemin, bu tesislerin hızlı bir şekilde ortaya çıkmasında ne kadar önemli bir dönüm olduğunu da hep birlikte görmüş oluyoruz. Tabii ki devrimleri daha büyük başarılarla taçlandıracağız."

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yüzme öğrenmek isteyen herkese öğretmeyi hedeflediklerini aktaran Bakan Kasapoğlu, "Geçtiğimiz yıl koyduğumuz 1 milyon hedefi geçtik. Bu yıl yeni hedefler planlıyoruz. İnşallah inşa edeceğimiz 6 yeni havuzu Şırnak'a ekliyoruz. Şırnak'ımız için hayırlı olsun. Yine gençlik merkezlerimizi inşa edeceğiz. Şırnak'ta gençlik merkezi olmayan ilçemiz, beldemiz kalmayacak" diye konuştu.