Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanan "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri Şanlıurfa'da coşkuyla kutlanıyor. Bisiklet Turu ile devam eden etkinlikler Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen şenlik İle devam etti.

                                                                

YÜZLERCE BİSİKLETCİ SAĞLIK İÇİN PEDALLEDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde bugün düzenlenen etkinlikte yüzlerce bisikletli sağlık için pedal çevirdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün destekleriyle URBİT(Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Derneği)ne bağlı yüzlerce bisikletçinin katılımıyla Abide Meydanı'ndan başlayan Atatürk Bulvarı, Samsat Meydanı, Lekler Caddesi, Kızılkoyun Nekropoli önünden Balıklıgöl'e, Meşarkiye Caddesinden GAP Arena Stadyumuna devam eden bisiklet turu Cumhuriyet Parkı'nda sona erdi.

 

Etkinliğin düzenlenmesinde öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve ekibine teşekkür eden bisikletçiler, böylesi güzel etkinliklerin düzenli olarak yapılması temennisinde bulundu.

 

KAYBOLAN OYUNLAR ÇOCUK ŞENLİĞİNDE CANLANDIRILDI

'Avrupa Spor Haftası' etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün öncülüğünde Cumhuriyet Parkında düzenlenen spor şenliğine katılan yüzlerce sporcu ve çocuk, kaybolmaya yüz tutmuş birçok oyun ve sportif faaliyetler sayesinde yeni normalleşmeye uygun mutlu bir hafta sonu geçirdi.

 

Pandemi süresince evlerinden çıkmayarak #Evdekal çağrısına uyan çocuklar etkinlikte doyasıya ip atladı, deleme çaldı ve gülle oynayarak güzel vakit geçirdiler. Diğer sportif etkinliklere de katılan gençler ve çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı teşekkür ettiler.

 

Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik  İl Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren spor salonları ve gençlik merkezlerinde verilen tüm sportif branşlar (Judo, Teakwando, Karate, Atletizm, Dart, Masa Tenisi, Minyatür Futbol, Çim Okeyi, Bilek Yarışı, Basketbol ve Voleybol) ile birbirinden eğlenceli sporların yapıldığı stantlarının yer aldığı etkinliğe 500'ün üzerinde sporcu katıldı. Alanda yer alan çocuklar ise aileleriyle birlikte kaybolmaya yüz tutmuş eksi oyunları oynayarak mutlu bir gün yaşamanın fırsatını yakaladı.  

 

Şanlıurfa'da 'Avrupa Spor Haftası' etkinlikleri 28 Eylül Saat 17:00'da GAP Vadisinde yapılacak olan satranç etkinliği ile sona erecek.