Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında "Demokrasi bilinci, elden ele taşınan bir bayrak yarışıdır" sloganıyla 15 Temmuz sancak koşusu düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak için her yıl düzenli olarak yapılması planlanan Sancak Koşusunda sporcular kıyasıya mücadele etti.

Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen koşuda sporcular Milli birlik ve mücadele mesajı verdi.

Koşunun bitişini özel sporlar yaparken gençler ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak onlara destek verdi.

EREN, “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Bakanlığın destekleriyle bu yıl ilkini düzenledikleri sancak koşusunun büyük bir heyecan yarattığını ve bu koşunun her yıl 15 Temmuz gününde gerçekleştirileceğinin kendilerini mutlu ettiğini aktardı.

Gençlerin vatan aşkıyla mücadele ettiğini gördüklerini ve tüm gençlerden onur duyduklarını sözlerine aktaran İl Müdürü Eren, “Gençlerimiz adeta vatan, millet ve bayrak aşkıyla mücadele etti her birini tebrik ediyorum. Hainlere 15 Temmuz gecesi Milli birlik içinde bir ders verdik. Bu gençler bu millet destan yazdığımız o geceyi unutmayacak ve unutturmayacak” ifadelerini kullandı.

Koşu sonunda Down Sendromlu özel sporcu Muhammed Eray Basmacı, taşıdığı sancağı İl Müdürü Erenle birlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erine teslim etti.