Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Gençlik Merkezi gönüllüleri Halilürrahman camiinde sabah namazında buluştu.

Gençlik Merkezleri gönüllüleri Cuma sabahı Halilürrahman camiinde "Gençlik Sabah Namazında Buluşuyor" projesi kapsamında bir araya gelerek namaz kıldılar.

Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşların katıldığı etkinliğe Gençlik Merkezi Müdürleri, Gençlik Merkezi çalışanları ve Gönüllü gençlerde katıldı.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, amaçlarının gençleri camiye toplu bir şekilde getirmek ve cemaatle namaz kılma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.

Milli manevi değerlere sahip gençlerin ülkesine ve bayrağına daha faydalı olacağı kanaatinde olduklarını vurgulayan İl Müdürü Keşküş, “Biz gençlerimizle Cuma günleri Halilürrahman camiinde buluşuyor. Cemaatle birlikte namaz kılıyoruz. Gençlerimizle eğitimle beraber sosyal aktivite ve sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman ise gençlere sabah namazının önemini ve manevi ortamını anlatmak, hissettirmek amacıyla gönüllü gençlerle birlikte bu tür etkinliklere katıldıklarını ve bundan sonrada bu tür yararlı etkinliklere katılmaya devam edeceklerini belirtti.

 Hz. Peygamberin hadisinde “Farz namazların içerisinde, cuma günü (sabahı) cemaatle kılınacak sabah namazından daha üstün bir namaz yoktur. Kim ki bu namazı kılarsa, Allah’ın affına mazhar olacağından hiç şüphem yoktur.” Müjdesinin yer aldığını aktaran Müdür Derman, bu hadisi dikkate alarak gençlerle birlikte sabah namazını bu mübarek yerde kılmaya karar verdiklerini söyledi.