Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bağlı İpekyol Gençlik Merkezi Şanlıurfa İl Müftülüğü ile birlikte organize ettiği “Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları” nın 10. seminerini gerçekleştirdi. Seminere Şanlıurfa İl Müftülüğü vaizelerinden Esma ÖZDEMİR, İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR, İpekyol Gençlik Merkezi Kuran-ı Kerim kursuna kayıtlı bayan kursiyerler, Göbeklitepe okulu bayan öğrencileri üyeleri ve kursiyerleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR;  Bugün itibariyle Gençlik ve Aile Buluşmaları programımızın 10.cusunu gerçekleştiriyoruz. Konumuz Allaha iman ve vatan sevgisi. Bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz Allaha iman ve vatan sevgisini bölgemizde yaşayan tüm insanlara anlatmak ve aşılamak istiyoruz. Bilindiği üzere nasıl ki vücudun bedenin eğitime, müziğe, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ihtiyacı varsa ruhun da, değerler eğitimine, manevi desteğe ihtiyacı var bu ihtiyacı gidermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Emeği geçen Şanlıurfa İl Müftülüğüne ve vaiz Sayın Esma ÖZDEMİR’ hanımefendiye ve siz katılımcılara kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim.

 

Seminere konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa İl Müftülüğü vaizlerinden Esma ÖZDEMİR ise; Allah Teâlâ'nın varlığına ve birliğine inanmak ve O'nu sıfat ve isimleriyle güzelce tanımaktır. Allah'a îman, bütün dinlerin temelidir. Allah'a inanma, O'na dayanma ve ibadette bulunma ihtiyacı, insanda yaratılıştan vardır. Bu duygu, insanla beraber doğmuş ve her devirde de olagelmiştir. Yeryüzünde Allâh’ın istediği bir kulluk hayatını gerçekleştirebilmek için, hür bir vatan toprağına sahip olmak, imandan sonra en büyük nimetlerden biridir.

Bu bakımdan din, vatan ve millet sevgisi, birbirinden ayrılmaz bir bütün teşkil eder. Hürriyetin sembolü olan bayrak da bir milletin şeref ve haysiyetini temsil eden en önemli değerlerden biridir. Bu itibarla, insanı ve toplumu çürümeye karşı koruyan ve milletin diri ve dinamik bir millet olmasını teminde en büyük dayanaklardan biri olan dine hizmet etmek, vatana hizmet olduğu gibi, vatan ve milleti koruma adına yapılan tüm fedakârlıklar da dine bir hizmet sayılır. Vatan sevgisi imandandır. Dedi

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Hakan KEŞKÜŞ ise; Gençlik Merkezleri farklı yaş gurubundaki gençleri ve halkımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına çok güzel ve faydalı çalışmalar yapmaktadır. Ücretsiz olan bu çalışmalardan herkesin faydalanması için davet ediyorum. Bizlere her konuda her zaman desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Güngör Azim TUNA başta olmak üzere vali yardımcısı Mehmet KEKLİK ve bu seminerin gerçekleşmesini sağlayan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan AÇIK beye ve Müftü Yardımcısı Rıfat ÇEVİK beye teşekkür ederim" dedi.        

Program sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığının hazırladığı Hz Mevlana’nın Mesnevi öyküleri kitaplarının dağıtımı yapıldı.    Programa katılan bayan kursiyerler seminerin çok verimli geçtiğini emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini dile getirdiler.