Gençlik Spor Bakanlığı, Milli eğitim bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike firması tarafından organize edilen 2016 – 2016 sezonu liseler ve büyükler arası Nike halı saha ligi futbol turnuvası sona erdi.

Şanlıurfa merkezde liseler arası Nike halı saha turnuvasında Eyüp Göncü Anadolu Lisesi ile Tes-iş Anadolu lisesinin karşı karşıya geldiği final maçında gülen taraf Tes-iş Anadolu Lisesini mağlup eden Eyüp Göncü Anadolu Lisesi olurken, büyükler kategorisinde Argas ile Balıklıgöl karşı karşıya geldi büyükler müsabakasında ise şampiyon olan taraf Argas oldu.

 

17 – 27 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Nike Halı Saha ligine liseler düzeyinde 78 takım 850 sporcunun katılımıyla toplam 134 maç oynanarak organizasyon tamamlanmış oldu.

İl birincisi olan takım Eyüp Göncü Anadolu Lisesi ve ikinci olan Tes-iş Anadolu Lisesi ilimizi yapılacak olan bölge şampiyonasında temsil edeceklerdir.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü M.Hakan KEŞKÜŞ, Gençlik Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike firması tarafından ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu keyifli organizasyon gayet güzel, ahenk içinde ve centilmence bir mücadeleye sahne olmuştur.  Bununla birlikte gençlerin dinamizmi bize enerji katıyor. Bu enerjileri burada en üst seviyeye ulaştı. Geçen yıllara oranla bu yıl rekor bir katılımla çok şükür bu organizasyonu tamamladık. Yapılan bu turnuva’da yetenekli oyuncular tespit edilerek Şanlıurfa futboluna kazandırmayı amaçladıklarını belirten KEŞKÜŞ, şenlik havasında geçen bu turnuvada emeği geçen antrenörlerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize, bu turnuvayı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığına, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonuna ve Nike firmasına teşekkür ettiğini belirten KEŞKÜŞ, İstanbul’da yapılacak olan finallerde Şanlıurfa’mızı temsil edecek olan okulumuza yürekten başarılar diliyorum. Bu ve buna benzer organizasyonlar ilimizde spor kültürünü ve sevgisini önemli derecede geliştirmekle beraber bu sayede yetenekli olan sporcularımızın da ortaya çıkmasında çok önemli destekleyici unsur teşkil ediyor onun için Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bütün ekibimizle halisane niyetle organizasyonların devamlandırılması noktasında her türlü çabayı sarf ediyor ve çalışıyoruz.  Dedi