Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bağlı Ahmet Yesevi Mahallesi 2253. sokakta hizmetlerine devam eden İpekyol Gençlik Merkezi yapmış olduğu başarılı çalışmalar devam ediyor. 10 Mayıs 2016 tarihinde Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinde parasız yatılı ve bursluluk sınavına hazırlanan 7. sınıf öğrencilerine yönelik sınav ve sınav kaygısı konulu seminer verildi. Seminere İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR Göbeklitepe Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Programda konuşma yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Her türlü kurs, ders ve atölye çalışmalarının yanında yine gençlerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına çok çeşitli seminerler yaptıklarını bugünde yine gençlerimize yönelik gelecekte kendilerine hayatlarında yön verebilecek alışkanlıklar kazandırmak üzere sınav nedir? sınav öncesi neler yapılabilir? Sınavlara nasıl hazırlanmalıyız? gibi konularda bilgiler vermek istediklerini söyledi. Sınav belki çok şey olabilir ama unutulmasın ki herşey  değildir. Sınav dünyanın sonu değil keşke demek yerine bir daha ki sefere deyin kendinize güvenin planlı ve düzenli çalışarak başarılı olabilirsiniz.

Şanlıurfa Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü Rehber Öğretmeni Esra SÜSLÜ ise yaptığı konuşmada; Sınav denince aklımıza ilk gelen nedir? Korku, endişe, heyecan, başarabilirmiyim düşüncesi gibi durumlar aklımıza ilk olarak gelmektedir. Aslında orta düzeyde kaygı   normal bir durumdur.Ancak bu kaygı aşırıya kaçarsa o zaman duygu, beden, zihin ve ruh sağlığına zarar vermektedir.Ayrıca günlük hayatımızı sekteye uğratmakta bütün işlerimizi yapmamızı engellemektedir. Dedi.

Şanlıurfa İpekyol Gençlik merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR Öğrencilere seslenerek Sizlere okul hayatında iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum. Seminerimize katkılar sunan Şanlıurfa Rehberlik Araştırma Müdürü Sayın Kadir CENAN Beye ve ekibine teşekkür ediyorum.

Programa sonunda görüşlerini aldığımız öğrenciler seminerin çok faydalı geçtiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.