Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bağlı Ahmet YESEVİ Mahallesi 2253. sokakta hizmetlerine devam eden İpekyol Gençlik Merkezi yapmış olduğu başarılı çalışmalara bir yenisini ekledi. 03 Mayıs 2016 tarihinde Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Sait KOYUNCU, İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR, İpekyol Gençlik Merkezi Kursiyerleri, Göbekli tepe Okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Programa Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinin sunumu ile başlanıldı. Akabinde açılış konuşmasını yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Çevrenin önemine değindi çevreyi korumak gerektiğini çevrenin, doğanın ve yeşilin geçmişimizin emaneti olduğunu geleceğimize ise miras bırakmamız gerektiğini söyledi. Programa katkılarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat ÇİFTÇİ ve  Çevre koruma Müdürü Sait KOYUNCU ve ekibine teşekkür etti. Ayrıca yaptığımız her türlü çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz İzzettin KÜÇÜK, Vali Yardımcısı Ahmet YILDIZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat ÖNEN’ e ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çevre koruma müdürü Sait KOYUNCU ise; Gençlere sevgi ve selamlamanın ardından devletin şefkat elinin 7 den 77 ye herkese ulaştığını görmemiz bizim açımızdan çok önemli. Bugüne kadar 18 merkeze hizmet ettiklerini gençleri trafik, doğa ve çevre bilinci konusunda eğitim faaliyetleri verdiklerini bu eğitimin devam edeceğini belirtti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaklaşık 50 adet merkezde belirlenen çevre ve doğa eğitimi veriyoruz. Verdiğimiz eğitimden sonra biz bu gençleri çevre gönüllüsü ilan ediyoruz. Bu günkü eğitimin konusu temiz çevre ve temiz insan. Çevreyi kirleten herkesi alo153 eihbar edebilirsiniz. İlk çevreci insan Rahmet peygamberi Hz Muhammed SAV dir dedi.

Program çevre ve dağa bilinci kısa film ve slayttın ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından getirtilen yazboz, forma ve balonlar katılımcı gençlere dağıtıldı.