ŞANLIURFA GENÇLİK MERKEZİ’NDE KUTLU DOĞUM SEMPOZYUMU

Nisan ayı boyunca “Kutlu Doğum Haftası” programlarını devam ettiren Şanlıurfa Gençlik Merkezi, Şanlıurfa Müftülüğü ile ortak bir sempozyum düzenledi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi, Nisan ayında Kutlu Doğum Haftası’nı önce 35 bin kişilik Suruç Çadırken kampında, Mültecilerle ilahiler eşliğinde kutladı. Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Peygamber Efendimizi tanıtan bilgi kartlarını okullarda öğrencilere dağıtan Şanlıurfa Gençlik Merkezi geçen haftada binlerce kişinin katılımıyla, salâvatlar eşliğinde yüzlerce kilo lokma tatlısı ikramı yapmıştı.

Şanlıurfa Gençlik Merkezinde yapılan ve yoğun ilginin gösterildiği sempozyuma, çok sayıda gençlik merkezi üyeleri, gönüllüleri ve aileleri katıldı. İl Müftü yardımcısının konuşması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir dinletisi ve Peygamberimizin hayatını anlatan, Kutlu Doğum Haftasının anlamına uygun “Ezanla Diriliş” sine vizyon gösterisi ile devam etti. Program bitiminde katılımcılara kitaplar ve Peygamberimizi tanıtan bilgi kartları hediye edilerek, lokum ikramı yapıldı.

Şanlıurfa İl Müftülüğünden gelen katılımcılara yaptığı sohbette cahiliye dönemini ve Peygamber Efendimizin çektiği zorlukları anlatan Vaaz Enes BOZTEPELİ “Bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nda gençlerle olmak bizlere gurur vermektedir. “Vahdet ve Tevhid Gelin Birlik Olalım” prensibiyle hareket ederek, Kutlu Doğum’un insanlığa ve tüm İslam âlemine barış, sevgi ve hoşgörü getirmesini diliyorum. Peygamberimiz rehberimiz, sünneti yolumuz olsun.” dedi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP “Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak Nisan ayı boyunca, Kutlu Doğum etkinliklerimizi devam ettirdik. Bugün tüm Müslümanların, yeniden olayları değerlendirip anlamaya ve Peygamber Efendimizin hayatını ve sünnetini, takip ettiği esaslara uymaya ihtiyacı vardır. Peygamber Efendimizi, hayatımızın merkezine koyup Efendimizin sünnetini kendimize rehber edinirsek, bütün sıkıntıların üstesinden kolaylıkla gelebiliriz. Onun hayatındaki güzellikleri çocuklarımıza aşılamayı başarırsak, amacımıza ulaşmış oluruz.”dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür v. Murat ÖNEN ise “Peygamberimiz, Kutlu Doğum Haftası ile dünyanın birçok yerinde hatırlanmaktadır. Bu programlarla, gençlerimize ve çocuklarımıza Peygamberimizi doğru bir şekilde anlatıp, Peygamberimizin sünnetini doğru yaşamak temel amacımız olmalıdır. Yeryüzünde en hızlı yayılan din İslam dinidir. İslam dininin ve Peygamberimize kul olmanın değerini bilmek gerekir. Kutlu Doğum Haftası’nın coşkusunu ve heyecanını yaptığı etkinliklerle bize tekrar yaşatan Şanlıurfa Gençlik Merkezine ve Müftülüğümüze teşekkür ediyorum.”dedi.