Şanlıurfa Gençlik Merkezi SGK Semineri düzenledi. Gençlik Merkezinde düzenlenen semineri SGK personeli Hakan KILIÇASLAN ve Ali GÜNDÜZ gerçekleştirdi. Görevliler  “Neden sigortalı olmalıyım, sigortalılığın önemi, kayıt dışı istihdam, Genel Sağlık Sigortası (GSS)” gibi konular hakkında gençleri bilgilendirdi.

Gençlik Merkezi üyeleri ve aileleri, eğitimciler ve gençlik merkezi personelinin katılımı ile gerçekleşen seminer yoğun ilgi gördü. Verilen bu bilgilendirme sonrasında üyelerle soru cevap şeklinde bir çalışma yapılarak sorulara yanıtlar bulundu. Gençlerden bazıları “Sigortanın ne olduğunu, neden sigortalı olmamız gerektiğini çok iyi anladık. Bu nedenle gençlik merkezine SGK ya çok teşekkür ederiz” dediler. 

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP: “ Gençlerin her konuda bilinçlenmelerini sağlamak için zaman zaman çeşitli programlar düzenliyoruz. Sosyal Güvenlik alanında bilinçli bir toplumun oluşması için SGK müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz bu seminer, sosyal güvenlik konusunda gençleri bilinçlendirmek, sosyal güvenlik reformunu anlatmak ve ileride iş hayatına geçecek olan gençlerimizin ne gibi haklara sahip olduğu bilincine vardırmaktı. SGK Müdürlüğüne, Gençlik Merkezi üyelerine, eğitimcilerine ve personeline gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür v. Murat ÖNEN ise: “ Gençlik Merkezlerimiz çeşitli seminerler ve etkinlikler düzenleyerek, gereken hassasiyeti göstermektedir Hayatın her safhasında çalışma hayatı olduğundan haklarımızı bilmek,  gençlerimizi bilinçlendirmek ve bilinçli bir gençlik oluşturmak açısından bu tür seminerler son derece önemli bir yere sahiptir.  Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.