Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ahmet Yesevi mahallesinde faaliyetlerini sürdürenİpekyol Gençlik Merkezi kendi kursiyerleri, üyeleri, üyelerin aileleri ve gençlik merkezleri personellerine yönelik din ve ahlak konulu seminer verdi. Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür v. Murat ÖNEN, Gençlik Merkezleri Koordinatörü İbrahim Halil ALP, Şanlıurfa İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Öme...r SABUNCU, Hüsni Hat Hocası Mustafa KAÇAR, Gençlik Merkezleri gönüllüleri ve çok sayıda misafir katıldı.
Programa Gençlik Merkezi üyesi olan İsa AKYOL’ un Kuran- ı Kerim Tilaveti ile başlanıldı. Sohbet Programında konuşma yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR Gençlik Merkezleri 12-29 yaş arasındaki gençlere hitap etmektedir. Ancak bizler eğitimin aileden başladığını ve ailede en büyük payın bayanlara ve annelere düştüğünü biliyoruz. Bu sebeple öncelikle Gençlik Merkezimizi hem sizlere tanıtmak, sizlerle sohbet etmek hemde tanıttıktan sonra gönül rahatlığıyla çocuklarınızı Gençlik Merkezlerini göndermenizi istiyoruz. Gençlik Merkezleri ikinci adresiniz. Bayanlara yönelik Kuran-ı Kerim derslerimiz başladı. Katılımlar ücretsizdir, ayrıca farklı branşlardaders almak için talepleriniz olursa onları da değerlendirmeyi düşünüyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen personellilerime özellikle Gençlik Lideri İbrahim GEÇGEL ve Nurdal ÖNCEL’ e teşekkür ediyorum.Dedi. Program Gençlik Merkezi öğrencilerinin ilahileriyle devam etti.Daha sonra Şanlıurfa İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ömer SABUNCUve Hüsni Hat Hocası Mustafa KAÇAR’ ın ailelerle soru- cevap ve sohbet ortamında geçen söyleşileri oldu. Söyleşide, İslamın şartları, Anne-Baba ve çocuk hakları, Yalan, Din ve Ahlak konulu söyleşi yapıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Murat ÖNEN ise; İlerleyen ve gelişen teknoloji ile birlikte artık insanlar arasında eskisi gibi samimi sohbetlerin yapılamadığı, insanların biribirleriyle pek ilgilenmediği, birbirlerini dinlemediği konuşmadığı zamanlar olmakta, Küskünlükler yaşanılmaktadır. Bu anlamda Hem birbirilerimizi anlamak, hemde sohbet etmek sorunlar ve çözüm yoları hakkında söyleşi yaptık. Geleceğimizin teminat olan Çocuklarımız ve gençlerimiz için seminerin çok faydalı geçtiğini düşünüyorum. Bu tür seminerlerimiz devam edecektir. Programa katılan tüm davetlilere, eğitmenlerimiz Ömer SABUNCU ve Mustafa KAÇAR’ beyefendiye teşekkür ediyorum. Dedi.
ProgramdaGençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen kitaplar ile, Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından getirilen kitaplar hediye edildi.
Programa katılan davetliler emeği geçen Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İpekyol Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Müftülüğü yetkililerine teşekkür ettiler.