Şanlıurfa Gençlik Merkezlerinde yeni dönem başlıyor. Şanlıurfa’da bulunan tüm gençlik merkezleri çalışanları Şanlıurfa Gençlik Merkezinde toplandı. Toplantıya Yenişehir, Karaköprü, İpekyol ve Şanlıurfa Gençlik Merkezleri idarecileri ve gençlik liderleri katıldı. Toplantı da Yeni dönem yapılacak olan yenilikler hakkında konuşuldu. Yeni atanan gençlik merkezleri müdürleri ile tanışıldı. Gençlik merkezlerinin yeni bir nefes adı altında yenilenmesi konuşuldu.

Değişimle beraber gençlik merkezlerinde;  Dil Kulübü, Sinema ve Fotoğrafçılık Kulübü, Görsel Sanatlar Kulübü,  El Sanatları Kulübü, Kişisel Gelişim Kulübü, Zeka Oyunları Kulübü, Müzik Kulübü, Spor Kulübü, Edebiyat Ve Kütüphane Kulübü ve eğitim kulübü olmak üzere bir çok kulüp adı altında oluşum yapılması planlandı. Kulüplere gençlik merkezinde görev yapan liderler başkanlık edecektir.

Konu hakkında açıklama yapan Gençlik Merkezleri Koordinatörü İbrahim Halil Alp “Toplantımızın amacı yeni atanan Gençlik Merkezi Müdürleri ile Şanlıurfa ilimizde görev yapan Gençlik Lideri arkadaşlarımız buluşturmak ve tanıştırmaktı. Bu toplantıda önümüzdeki dönemde yapılacak olan yenilikler, kulüpleşme ve yeni dönemde gençlere daha iyi nasıl ulaşabiliriz ve daha iyi nasıl hizmet edebiliriz sorularına cevap arandı. Kurslarımızı artık kulüp adı altında toplamayı planlıyoruz. Mesela ebru veya hat kursu diye ayırmayıp el sanatları kulübü adı altında daha ortak ve geniş bir çerçevede toplamayı düşünüyoruz. Format değişikliğimizin ana sebebi ise gençlere daha yakın olmak ve onların zamanlarını dolu dolu geçirmelerini sağlamak olacaktır. Bu nedenle buradan tüm gençlerle uğraşan tüm STK’lara çağrıda bulunuyoruz. Buyurun gelin tüm Gençlik Merkezlerimizde ortak projeler yapalım, birlikte gençliğe hizmet edelim.” diyerek sözlerine son verdi.