Gençlik ve Spor Bakanlığının Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında 81 ilden on binlerce genç farklı şehirleri gezmeye görmeye başladı.

Gençlerin Şanlıurfa dan yolculukları  ise; K. Maraş, Mardin, G. Antep  gibi şehirlerde son buluyor . Gençler;  gittikleri şehirlerin kültürlerini, doğal güzelliklerini, mimari yapısını görüp öğreniyor. Aynı zamanda yeni insanlar tanıyarak arkadaşlık bağlarını kuvvetlendiriyor.

Şehirler ve Kültürler projesine 14- 29 yaş aralığında ki bütün gençler başvurabiliyor. Başvurular   Şanlıurfa Gençlik Merkezlerine bizzat yapılıyor.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Şanlıurfa Gençlik Merkezi müdürü İbrahim Halil Alp “ Bu proje gerçekten gençlere büyük kazanım sağlamaktadır. Bir gencin doğduğu şehirden başka bir şehir görmesinin önemi yüksektir. Genç hem sosyalleşiyor hem de kültürü artıyor. Bizim öyle gençlerimiz gidiyor ki Ş. Urfa’dan başka ile gidememiş gençler de var. Bu gençlerle yolculuk yaparken gençlerin yüz ifadelerinde ki heyecanı görünce bu projenin amacına ulaştığını anlıyoruz. Ve tüm yorgunluğumuzu unutuyoruz.” Dedi.

Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdür Vekili Murat Önen ise “ Şehirler ve Kültürler Projesine gençlerden ilgi yoğun. Gençler hem arkadaşlarıyla beraber güzel vakit geçirirken hem de yeni iller yeni hayatlar keşfediyor. Bu da gençlerin bakış acılarını genişletiyor.” Dedi.