Camiler Haftası münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı “Geç Kalma Genç Gel” adlı proje kapsamında tüm Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

 

            Şanlıurfa Gençlik Merkezleri de bu kapsamda yaptıkları etkinlikler ile gençlere camiyi sevdirmek, onları camilere yönlendirmek adına bir hafta boyunca cami temizliği, gençlere camilerde ve gençlik merkezlerinde sohbetler, değerler eğitimi, toplu Cuma namazına gitme ve namaz sonrasında lokum, çikolata ve hadis dağıtılması gibi çeşitli etkinlikler yaptılar.

 

“Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur… (tövbe-18)”  ayetinden yola çıkan Şanlıurfa gençlik merkezleri üye ve çalışanları olarak Şanlıurfa merkezde ve ilçelerde çeşitli camileri ziyaret ederek burada cami cemaatiyle buluştu. Daha sonra cami imamları tarafından gençlere diyanetin “Geç Kalma Genç Gel”  projesi kapsamında sohbetler yapılarak, camilere genç gelmenin önemi vurgulandı. Cuma namazı çıkışı birçok camide cemaate hadisi şerif bukleleri ile lokum ve çikolata dağıtıldı. Cami imamları ve gençler bu buluşmadan oldukça memnun olduklarını belirterek bu etkinliklerin sürekli yapılmasını istediler. 

 

Şanlıurfa gençlik merkezleri koordinatör müdürü İbrahim Halil ALP “Beş şey gelmeden evvel beş şeyi fırsat bil: 1. Ölüm gelmeden önce hayatının, 2. Hastalık gelmeden önce sağlığının, 3. Meşguliyet gelip çatmadan önce boş vaktinin, 4. İhtiyarlık gelmeden önce gençliğinin, 5. Fakirlik gelmeden önce zenginliğinin” Hadisi Şerifini hatırlatarak gençlerimizle beraber camilere sahip çıkmaya ve camilerle buluşmaya ayrı bir önem verdiklerini belirterek, bundan sonra da gençlerimizin manevi gelişimleri açısından bu tür faaliyetlere yer vereceklerini söyledi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ ise, “Geç Kalma Genç Gel” projesi kapsamında gençlik merkezleri aracılığıyla il ve ilçelerimizde yaptığımız etkinlikler ile camilerin önemli birer sosyal mekân olduğunu ve gençlerin camilerle iç içe olması gerektiğini, ayrıca tüm Müslümanların camilere sahip çıkmasının önemini vurgulamaya çalıştık. Gençlerimize gençken camiye alışmanın Allah’ın katında çok daha makbul olduğunu anlatmaya çalıştık. Ertuğrul YILDIZ, her zaman dediğimiz gibi gençlik merkezlerimiz sadece kurs yeri değil, gençlerimizin sosyal, kültürel ve dini değerlerle yetiştiği merkezlerdir. Bu nedenle çocuklarınızı gönül rahatlığıyla gençlik merkezlerimize gönderebilirsiniz. Camiler haftası münasebetiyle merkezimizde Kuran-ı Kerim kursunu da başlattık. Şanlıurfa Gençlik Merkezleri’nin bu tür sosyal faaliyetlerle sürekli ön plana çıktığını belirterek bundan sonra da bu tür etkinlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.