Şanlıurfa Gençlik Merkezi, sosyal sorumluluk projelerinden birine daha imza atarak atık pil toplama kampanyası düzenledi. Bilindiği üzere kullanıldıktan sonra tabiata atılan bir pil, 600 bin litre suyu kirletme kapasitesine sahiptir. Bu da 11 kişinin yıllık su ihtiyacına denk düşmektedir. Yine piller, içlerindeki kimyasal maddelerin tepkimeye girmesiyle açığa çıkan kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürür. Ancak kısa bir süre sonra bu piller biter. Çöpe atılan bu pillerin içindeki kimyasal maddeler tabiata zarar verir. İçlerindeki maddeler toprağa, suya ve havaya karışarak canlıların hastalanmasına ve zehirlenmesine yol açar.

Bu amaçla 3 şubat-1 ağustos arasında Şanlıurfa Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kampanya kapsamında uygun kutular Şanlıurfa’da çeşitli okul, kurum ve iş yerlerine yerleştirildi. Yine Kapaklı Pasajı esnafı bu kampanyaya büyük destek vererek birçok atık pilin toplanmasına vesile oldu.Kısa sürede toplanan yaklaşık 80 kg kullanılmış piller kargo aracılığıyla TAP Derneği’ne gönderildi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP:“Atık pillerin toplanması çevrenin korunmasında ve enerji tasarrufu elde etmede çok önemlidir.Atık pillerin kesinlikle çöpe atılmaması veya yakılarak yok edilmemesi gerekir. Bu sorumluluğun bilinciyle Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak atık pil toplama kampanyası düzenledik. Üyelerimiz ve çalışanlarımızla çalmadık kapı bırakmadık. Kampanyamıza birçok kişi, kuruluş ve iş yeri destek verdi. Sonunda çok miktarda atık pil topladık. Topladığımız pilleri TAP Derneği’ne, üye ve çalışanlarımızın da katıldığı bir törenle yolladık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ ise “Tabii çevrenin korunması herkesin kırmızı çizgisi olmalıdır. Var olan kaynakların korunması ve en elverişli yöntemlerle kullanılması önceliğimiz olmalıdır. Atık pillerin çevreye gelişigüzel atılmaması ve çevre kirliliğin önüne geçilmesi amacıyla Şanlıurfa Gençlik Merkezi atık pil toplama kampanyası düzenlemiştir. Bu kampanyadan dolayı Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanlarına ve üyelerine gönülden teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Gençlik Merkezi’nden bu tarz faaliyetlere devam ederek gençlere her zaman yol gösterici olmasını bekliyorum. Dedi.