Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Gençlik Merkezi ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Kur’an kursu açıldı.

“Sizin en hayırlınız, Kuran’ı öğrenen ve öğretendir.” Hadis-i Şerifindeki övgüye mazhar olmak, Müslümanların en büyük dileklerindendir. İşte bu övgüye mazhar olmak için Şanlıurfa Gençlik Merkezi de Hayrat Vakfı ve Kalemder Derneği ile birlikte çocuklara ve gençlere yönelik Kuran kursu açtı. Kuran kursu, eğitimine yirmi öğrenci ile başladı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği Kuran kursunda öğrenci sayısının İlerleyen günlerde daha da artacağı tahmin ediliyor.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP, her Müslümanın en önemli vazifelerinden birinin muhakkak ki Kuran’ı öğrenmek ve öğretmek olduğunu, bu sebeple de böyle hayırlı bir işe giriştiklerini söyleyerek, bu konuda desteklerini esirgemeyen Hayrat Vakfına ve Kalemder Derneğine çok teşekkür ettiğini belirtti. ALP, Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak bu tür faaliyetlerimizin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ ise, Kuran-ı Kerim’in içinde yaş kuru her şey yazılı, yeter ki insanoğlu onu hakkıyla okuyup hayatına tatbik etsin. Bu amaçla da açılan her Kuran kursunu çok önemsiyoruz. Peygamberimiz Hz Muhammed S.A.V hadisi şerifinde “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” bizde inşallah öyle olacağız ve çocuklarımızı da bu yolda eğiteceğiz.Dedi.

 Yıldız, Kuran kursunun açılmasındaki çalışmalarından dolayı Gençlik Merkezi Müdürünü ve açmakta desteklerini esirgemeyen ve çocuklara elifba cüzü dağıtan Hayrat Vakfına ve Kalemder Derneğine çok teşekkür ediyoruz, dedi.