Urfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yılı etkinlikleri kapsamında 7. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu, büyük bir coşkuyla tamamlandı. 5 kilometrede 350, 11 kilometrede 238 ve 21 kilometrede ise 112 olmak üzere toplamda 700 sporcunun katılım gösterdiği koşuda renkli görüntüler yaşandı. Yarışmanın startını vererek tüm sporculara başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yol boyunca sporculara eşlik ederek destek verdi. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katılım gösterdiği koşuda sporculara alkışları ile destek veren Şanlıurfalılar da etkinlikten dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

 

DERECEYE GİREN SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tüm sporculara günün anısına madalya hediye edilen koşuda dereceye girenlere ödülleri verildi. Koşuda 5 kilometre parkurunda erkeklerde 1. Halil Tekin 2. İ. Halil Kandam ve 3. Mustafa Heşe olurken bayanlarda ise 1. Emine Nur Orhan 2. Zehra Akdağ ve 3. Zeynep Güleli oldu. 11 kilometrelik parkurda ise erkeklerde 1. Alper Demir 2. Sezgin Ataç 3. Argaçho Asefe Tola olurken bayanlarda 1. Fatma Demir 2. Bahar Atalay ve 3. Demet Dinç oldu. 7. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusunun en uzun parkuru olan 21 kilometrelik koşuda ise erkeklerde 1. Fetene Alemu Regasa 2. Boaz Kipto ve 3. Saffet Elkatmış olurken, bayanlarda 1. Büşra Nur Koku 2. Sebahat Akpqınar ve 3. Yayla Kılıç oldu.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: HEDEFİMİZİ DAHA DA YÜKSELTMEMİZ GEREKİYOR

Şanlıurfa Müzesi önünde düzenlenen ödül töreninde tüm sporcuları kutlayarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Göbeklitepe Kurtuluş Koşusuna önümüzdeki yıllarda daha fazla sporcu katılımını sağlamak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her branşına yönelik yatırımlarına devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkanı Çiftçi, “Göbeklitepe Kurtuluş Koşumuzu önümüzdeki yıl binin üzerine, 10.sunda ise 5 binin üzerinde sporcu çekerek hedef büyütmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Şanlıurfa bir spor şehri ve şampiyonluk şehri olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Spor kardeşliktir, dostluktur, disiplindir ve iletişimdir. Ne kadar kendimizi disiplinli hale getirirsek, Şanlıurfa’mızın kalkınmışlığına da o derece katkı sunmuş oluruz. Tüm bu duygularla sporcularımıza ve organizasyonda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

AKSU: BÖYLE BİR BAŞKANA SAHİP ŞANLIURFALILAR ÇOK ŞANSLI

Ödül töreninde sporcuları tebrik eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Aksu ise Şanlıurfa’da spora yönelik yatırımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti. Şanlıurfalı gençlerin daha nice başarılarla gündeme geleceğinden emin olduğunu da dile getiren Başkan Yardımcısı Aksu, “Yaptığı şeylerden bahsederken duygulanan bir başkanınız var. Kütüphane, sinema ve sporun her alanında yaptığı bu kadar hizmetlerle Şanlıurfa’nın Nihat Çiftçi gibi bir başkanı olduğu için çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Şanlıurfa’mız emin ellerde. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusunun da uluslararası anlamda tanınması için bizler de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

MÜDÜR KEŞKÜŞ: BAŞKAN ÇİFTÇİ BİZE AĞABEYLİK YAPIYOR

Göbeklitepe Kurtuluş Koşusuna her geçen yıl daha da fazla sayıda sporcunun katılım gösterdiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş de, “Büyükşehir sporun ve sporcunun yanında. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir bize ağabeylik yapıyor. Bugünkü organizasyonda bunu gösteriyor. Başkanımız Nihat Çiftçi sayesinde sportif alanlarda daha nice başarılara ulaşacağımızdan eminim” dedi.

Tören, sporculara ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.