Urfa City Konferans Salonunda gerçekleştirilen şölene Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Şube Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri, Gençlik liderler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

“GENÇLİĞE VERİLEN DEĞER HERŞEYE DEĞER”

Saygı duruşu, istiklal Marşı ve Gençlik Merkezlerini tanıtan sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, Gençliğin öneminden bahsederek gençlerin yaşlıların ve orta yaşlı insanların nasihatlarını kulak ardı etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Gençlere verilen değerin her şeye değer olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Yıldız şunları söyledi;

“Değerli Gençlik Merkezi Müdürleri değerli liderler değerli katılımcılar ve kendini genç hisseden Şanlıurfa halkı öncelikle hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bugün Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi ve İpekyol Gençlik Merkezinin birlikte düzenlemiş olduğu Kültür ve Sanat şöleni programı çerçevesinde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi Müdürününde dediği gibi ‘Gençlere verilen değer her şeye değer’ bizde bu anlayış içerisinde bugün sizlerle beraberiz. Zaman geçiyor biz ne kadar kendimizi genç hissetsekte orta yaşı bulduk. Özellikle yaşlılar der ‘Ah bendeki bu tecrübe birde gençlik olsa neler yapardım’ ama dert yanarlar zaman geçip gidiyor ve gençliğin kıymetini gençlere bilmeleri gerektiğini söylüyorlar. Zaman akıp gidiyor o yüzden yaşlıların söylediği gibi sizlere söylüyoruz ki gençliğin kıymetini bilin yaşlıların ve orta yaşlıların tavsiyelerini nasihatlerini dinleyin onların tecrübesinden de faydalanın diyorum.”

“ŞANLIURFA’YA GENÇLİK MERKEZİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Şanlıurfa’nın en geç nüfus potansiyeline sahip olduğunu hatırlatan Kaymakam Yıldız, sürdürdükleri çalışmalar neticesinde Şanlıurfa’ya gençlik merkezi kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

İl ve ilçelerde gençlerin boş zamanlarını geçireceği Gençlik Merkezlerinin yeterli hale gelmesi için yapılan çalışmaların meyve verdiğini aktaran Kaymakam Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şanlıurfa ilimiz her geçen gün kalkınmakta, gelişmekte ve büyümekte özellikle nüfus bakımından çok büyümekte. Şanlıurfa ilimizin nüfusu 1 Milyon 900 civarında olması lazım ve 600 bin civarında da Suriyeli kardeşlerimizi de eklersek 2 buçuk milyon civarında nüfusa sahibiz. Bu nüfusun büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşmakta bu Şanlıurfa ilimiz için ülkemiz için çok ciddi potansiyel ve bu potansiyeli çok ciddi anlamla kullanmamız lazım. Öğrencilerimizin gençlerimizin hafta içi okul dışında hafta sonu da zamanlarını iyi değerlendirmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığımız Gençlik Merkezleri açmakta Türkiye’nin her yerinde hemen hemen her ilde Gençlik Merkezi açılmakta Urfa ilinde de  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzün dediği gibi ilçelerimizde Gençlik Merkezi bulunmakta Birecik ilçesinde de yakında açılacağını biliyoruz. Yatırım programına alındı Harran’da da etüt çalışması yapılmakta dolayısıyla amacımız bütün ilçelerde Gençlik Merkezi bulundurmak. Tabi ki bazı ilçelerin nüfusu fazla olduğu için birden fazla Gençlik Merkezine ihtiyaç oluyor. Bazı ilçelerimize de birden fazla Gençlik Merkeziyle fiziki anlamda Urfa’da en azından Gençlik Merkezi ihtiyacı kalmasın. Ben tekrar emeği olan herkese teşekkür ediyor saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

KEŞKÜŞ, “GENÇLERİMİZİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ AİLELER”

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ise gençlerin gençlik merkezlerinde aldıkları eğitimi bu gecede gözler önüne sereceğini ve Şanlıurfa ili ve ilçelerinde toplam 9 Gençlik Mekeziyle gençlere hizmet verdiklerini söyledi.

Gençlerin gençlik merkezlerine gelmesinde en büyük desteğin aileler olduğunu vurgulayan İl Müdürü Keşküş, “Karaköprü Çadır Gençlik Merkezimizin ve İpekyol Gençlik Merkezimizin gençlerimizle hazırlamış olduğu Kültür ve Sanat Şölenine katılım gösterdiğiniz için özellikle hepinize teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğümüz bünyesinde ilçelerimizde dahil 9 Gençlik Merkeziyle gençlerimize hizmet etmekteyiz. Gençlerimizin boş zamanlarını dolu dolu geçirdiği bu Gençlik Merkezlerimiz yaptıkları etkinliklerle görüyoruz ki meyvelerini vermeye başladı. Gençlerimiz merkezlerimizde geçirdikleri zamanı bugün bizlere sergileyecek özellikle merkezlerimize gelen gençlerimizin ailelerine teşekkür ediyorum. Ailelerimiz bu konuda gençlerimizin yanında olmasaydı emin olun şuan bu güzel gecede böyle bir araya gelemezdik. Gençlik Merkezi müdürlerine, gençlik liderlerine verdikleri emek ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyor. Hala merkezlerimize uğramayan gençlerimizi de Gençlik Merkezlerimize bir çay içmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CANBEYLİ, “GENÇLİK MERKEZLERİMİZ ADETA BİR FENER GÖREVİ GÖRMEKTE”

Gençlerin yarınlara hazırlanmasında Gençlik merkezlerinin her zaman gençlerin yanında olduğunu aktaran Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Canbeyli, Gençlik Merkezlerinin gençlere adeta fener görevi gördüğünü belirtti.

Gençlerin Gençlik Merkezleriyle daha güzel şeylere imza atacaklarını aktaran Müdür Canbeyli, "Amacı Gençlik ve gençlere hizmet olan Gençlik Merkezlerimiz, Kültürel, Sosyal ve Sportif etkinliklerle her zaman onların yanında olmuş ve onların yarınlara hazırlanmasında adeta bir fener görevi görmüştür.Gençlerin boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olma ruhuyla hareket ederek., onlara öz güven aşılamayı da amaçlayan böyle bir gece düzenledik. Gece de görüldü ki Gençlik Merkezlerimiz gençlerle daha da güzel şeylere imza atmaya devam edecek" dedi.

AKTABUR, “TOPLUMA FAYDALI ÖRNEK İNSAN YETİŞTİRİYORUZ”

Gençlerin serbest zamanlarını Gençlik Merkezleriyle dolu dolu geçirebileceklerini söyleyen İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur ise Gençlik Merkezlerinin iyilik, hareket ve gönüllük projesi olduğunu söyledi.

Gençlerin vatanına, milletine, bayrağına, devletine bağlı manevi yönü güçlü topluma faydalı iyi ve örnek bir insan olmaya katkıda sağladıklarını aktaran Müdür Aktabur şunları söyledi;

“Gençlik Merkezleri gençlerin serbest zamanlarını, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerle geçirmelerinin yanında aynı zamanda bir iyilik hareket gönüllülük projesidir. Gençlik Merkezleri olarak misyonumuz gençlerimizin vatanına, milletine, bayrağına, devletine bağlı manevi yönü güçlü topluma faydalı iyi ve örnek bir insan olmaya katkıda bulunmaktır. Gençlik Merkezimizde engelliler, Suriyeliler gaziler, şehitler istihdama yönelik çalışmalar ve madde bağımlılığına yönelik çalışmalar büyük önem arz etmektedir.”

Açılış konuşmalarının ardından program, Halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi, gitar kursu öğrencilerin mini konser gösterimi, tiyatro gösterisi, bağlama kursu öğrencilerinin mini konser gösterimi, ilahi gurubunun gösterimiyle devam etti.

Gençlerin performanslarını izleyen aileler ve vatandaşlar gençleri alkış yağmuruna tutarken gençler Gençlik Merkezlerinde geçirdikleri zamanı adeta gözler önüne serdi.

Gecenin sonunda Erdal Merdan salonu coştururken çekilişle 5 şanslı kişiye tablet, 5 kişiye spor ayakkabısı ve 5 kişiye eşofman hediye edildi.