Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı çeşitli spor etkinlikleri ve gösterileriyle yoğun bir katılımın büyük çoşkusuyla kutlandı.

 

19 Mayıs törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Okay, İl Müftüsü İhsan Açık ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve il protokolü katıldı.

Törende Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren jimnastik, wushu, kick boks, taekwondo, judo ve halkoyunları gösterileri nefes kesti. Ayrıca 2015 yılı içerisinde derece alan sporculara il protokolü tarafından madalyalar ve kupalar takdim edildi.

Konuşmaları Mehmedim şiiri ile başlayan Ertuğrul Yıldız, 19 Mayıs ; Sevinç hareket günüdür. Zafer ‘’ Zafer Benimdir’’ diyebilenlerindir. 19 Mayıs yeni Türkiye’nin doğum günüdür. Spor gençliğin kuvvet kaynağıdır. Bununla beraber gençliğinde dik duranın ihtiyarlığında beli bükülmez ve 19 Mayıs Ulusal Egemenliğin Başlangıç günüdür diyen YILDIZ, gençler sizler, sizlerden öncekilerini tanıyın ki sizden sonrakilerde sizi tanısın, geçmişini bilen bir kuşak geleceğe daha kuvvetli sarılır diyerek sözlerini tamamladı.