Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale  Şehitlerini anma etkinliği kapsamında Şanlıurfa’dan yaklaşık 90 öğrenci yola çıktı.

            Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız Çanakkale ruhunu gençlerimize yaşatmak için Şanlıurfa’dan 80 öğrencinin gönderildiğini ifade ederek, “ Bu ruhu yaşamak ve şehitlerimizin bir nebze olsun kokusunu hissetmek için 81 ilden gençler Çanakkale’ye gidiyor. Şanlıurfa’dan da 80 öğrenci, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri aracılığıyla Çanakkale’ye götürülüyor. Dört günlük seyahatte, gençlere milli ve manevi duygularla birlikte farklı ilden gelen gençlerle de kaynaşma fırsatı sunuyor. Gençler Çanakkale ve Conkbayırı’nda düzenlenecek etkinliklerle   ecdatlarının kahramanlıklarını ve fedakarlıklarını yerinde görme fırsatı buluyorlar.”dedi.

            Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP, 57. Alayın, tarihimizde bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek, “ Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı olan Anzak Çıkarmasını durdurmak için 15 Nisan 1915 sabahı harekete geçen efsaneleşmiş Türk alayıdır. 57. Alay, Conkbayırı’na hareket ederken 3000 subay ve askeriyle kendisinden çok daha büyük bir düşman gücüne karşı saldırıya geçmiştir. 57. Alay, bu saldırıda mevcudunun büyük bölümünü kaybetmiş. Daha sonra çeşitli cephelerde savaşmış ve en son Sina ve Filistin Cephelerinde esir düşmüştür. Bu kahramanların anısına o günden beri Türk ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. 57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir.”dedi.

Çanakkale ruhunun gençlere mutlaka aşılanması gerektiğini ve bu anlamda yapılan gezinin çok önemli olduğunu belirterek, “Gençliğimiz ecdadını tanımıyor. Bu toprakların nasıl kazanıldığını ve nasıl muhafaza edildiğini yeni neslin anlaması lazım. Bu amaçla yapılan bu gezi gerçekten çok büyük bir önem arz ediyor. Çanakkale’de gençlere bu ruhu en güzel şekilde vermeye çalışacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza gençlere tanıdığı bu imkandan dolayı teşekkür etti. ederiz” şeklinde konuştu.