Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşı 100. Yıl Anma Programı “ Bir Hilal Uğruna”, 22 Nisanda Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek.

 

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Ertuğrul Yıldız, Çanakkale Savaşı’nın ruhunu anlatmak ve yeni kuşaklara unutturmamak amacıyla gerçekleşecek programın 81 il de düzenlenmeye başlandığını Şanlıurfa programının 22 Nisan 2015 Çarşamba günü yapılacaktır.

 

22 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan etkinlik de ayrıca Çanakkale Savaşı’na ait materyallerden oluşan müze, sergi ve fotoğraf sergisinin bulunacağını ifade eden İl Müdürü Ertuğrul Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Çanakkale zaferinin yaşandığı toprakları göremeyenlere , Çanakkale ruhunu bir nebze olsun hissettirmek, bir olma, birlik olma duygusunu yeniden yaşatabilmek amacıyla, yapılan program çok anlamlı. Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirler, türküler, savaş sırasında yaşanan olayların, hatıralar ve asker mektupları üzerinden anlatımları yer alacak. Ecdadımızın Bir Hilal Uğrana ne canlar feda ettiğini geleceğimizin emanetçileri olan gençlere aktarmak için çok anlamlı bir programa. Bu programın Şanlıurfa’da yapılmasında emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve herkese çok teşekkür ediyorum. Daha önce Tecrübe Konuşuyor adlı programa Şanlıurfalılar çok büyük ilgi göstermişlerdi. Bu programa da gençlerimiz başta olmak üzere tüm hemşerilerimiz davetlidir. ‘’ Dedi.