ŞANLIURFA’DA  MALNÜTRİSYONA DUR DİYELİM

 

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Sağlık problemlerinin başında gelen malnütrisyonu önlemek, halkımızı bilinçlendirmek için başlattığımız “Yaşam için Kalori” projesi ile tam 10 milyon kaloriyi toplamayı hedefliyoruz.

İl Müdürü Yıldız, yapılan araştırmalara göre yetersiz ve dengesiz beslenme sonucu ortaya çıkan Malnütrisyonun en çok Şanlıurfa ilimizde olduğu tespit edilmiştir. Yapılacak kalori bağışlarının sosyal medya üzerinden toplanması ve dengesiz beslenme sonucu ortaya çıkan Malnütrisyona dikkat çekmek, vatandaşlarımızı sportif faaliyetlere teşvik etmek amacıyla bu projeye destek vermeniz kalori bağışında bulunmanız büyük önem arz etmektedir. Dedi

İl Müdürü Yıldız, yinebBu proje kapsamında 12 Nisan 2015 Pazar günü saat 14:00 da Şanlıurfa da malnütrisyona farkındalık oluşturmak için Halk Koşusu yapılacaktır. Koşuya tüm halkımız davetlidir.

 

KOŞARAK VE YÜRÜYEREK KALORİ YAK VE BUNU SOSYAL MEDYADA PAYLAŞ

Kalorini bağışla:

Koşularımıza katılamayanlar, Facebook, Twitter ve Instagram’dan koşu ve yürüyüş fotoğraflarını paylaşarak veya tweetleri ile bize destek olarak daha sağlıklı bir hayat için malnütrisyona karşı başlattığımız savaşa destek olabilecekler.

Önemli bir halk sağlığı sorunu olan malnütrisyonu ne kadar tanıyoruz? Malnütrisyon, yetersiz beslenme sonucu, vücutta meydana gelen sağlıksız değişimler (yapısal eksiklikler ve organlarda fonksiyon bozuklukları) olarak da biliniyor. Malnütrisyon, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada insan sağlığını tehdit eden, en temel sorunlardan biri olarak kabul edilir. Bu açıdan, tıpkı obezite gibi, malnütrisyon da yabana atılmaması gereken bir sağlık sorunudur.

 

Malnütrisyon nedir?

Hastayken iyileşmeyi geciktiren, enfeksiyonlara karşı vücudumuzu savunmasız kılan ve yaşam kalitemizi düşüren en temel sebeplerden biri malnütrisyondur. Dikkat edilmezse, ölüm riskini artırdığı da göz ardı edilmemesi gereken bir gerçektir.

Kimlerde Görülür?

Malnütrisyon, toplumun tüm kesimlerinde görülebilmekle birlikte özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan bireylerde daha sık karşılaşılır.

 

 

Malnütrisyon Nasıl Fark Edilir?

Beslenme eksikliği ve hastalığa bağlı malnütrisyon, oldukça sık görülen bir durum olmasına rağmen, kolay fark edilmediği için, vücudumuzu kolayca ele geçirebilir. Halbuki ciddi kilo kayıpları, iştahsızlık kas kitlesi ve kilo kaybı, yara iyileşmesinde gecikme, immünitede bozulma, komplikasyonların artması, hastanede yatış süresinin uzaması malnütrisyon olabildiğini gösterir. Üstesinden gelmek için, çocuk yaştan itibaren bu konuda bilinçlenmek ve her zaman yeterli ve dengeli beslenmek gerekmektedir.

 

Sağlıklı yaşam herkesin hakkıdır. Sevdiklerinizle sağlık dolu, uzun bir yaşam için, malnütrisyona karşı savaşımıza siz de destek verin!