Şanlıurfa Gençlik Merkezi üye ve çalışanları hafta içinde yapılan II.Abdülhamid Han Anma Yürüyüşü’ne katıldıktan sonra hafta sonunda II. Abdülhamid Han’ı anma programı gerçekleştirdi.

II. Abdülhamid Han, bilindiği gibi Osmanlı İmparatorluğu’nun en çalkantılı ve sıkıntılı zamanında başa geçmiş ve dehasıyla Osmanlı İmparatorluğu’nu çok uzun yıllar Batılı güçlere ve komşu ülkelere karşı ayakta tutabilmiştir. Kendisine ”Kızıl Sultan” lakabının Yahudiler tarafından verilmesinin sebebi ise, II. Abdülhamid’in Yahudilere Filistin’den ufacık bir toprak parçası dahi satmaması gösterilmektedir. Yahudiler, küçük bir toprak parçası karşılığı II. Abdülhamid’e korkunç paralar teklif etmiş, ancak II. Abdülhamid bunu reddetmiştir. İşte böyle cennet mekan bir padişahı anmak ve fikirlerini gelecek nesillere aktarmak için Şanlıurfa Gençlik Merkezi seminer salonunda gerçekleştirilen programa Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ, şube müdürleri, gençlik merkezi müdürleri, çalışanları, gönüllüleri, kursiyerleri ve birçok kurs hocaları katıldı. Açılış konuşması ile başlayan programda II. Abdülhamid Han’ın hayatı, belirgin özellikleri anlatılarak II. Abdülhamid Han’la ilgili bir belgesel izletildi. Son olarak Kuran-ı Kerim okunarak programa son verildi.

Programı organize eden ve programın koordinatörlüğünü yapan Gençlik Lideri Fatma ÖNEN gençlik liderleri adına, “Gençlere Türkiye’nin hangi aşamalardan geçerek bugüne geldiğini anlatmalıyız, anlatırken de doğruları vurgulamalıyız.  II. Abdülhamid Han yıllarca yanlış anlatıldı. Bizde şimdi o yanlışları doğruya çevirmek için uğraşıyoruz.  Gençler, 33 yıl padişahlık yapmış, vatanı için çok çalışmış ve yıllarca hakkı yenmiş bu padişahı daha yakından tanımalıdır. Biz bir program ya da etkinlik yaptığımız zaman gençleri de bire bir bu etkinliğin içinde görmek istiyoruz. Bu davranışımızla genç, sorumluluk almış oluyor ve daha fazla araştırma yaparak daha fazla bilgi edinmiş oluyor. Bu programımızda da gençlere yer verdik, onlar kendi arkadaşlarına II. Abdülhamid Hanı anlattılar. Vatanı için emek veren tüm insanları rahmetle anıyoruz.” dedi.  

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP, “Geçmişini tanımayanın geleceği olmaz. Bu yüzden gençlerimize, milletimize mal olmuş örnek şahsiyetleri tanıtmak ve sevdirmek boynumuzun borcudur. İşte bu kapsamda II. Abdülhamid Han gibi siyasi ve askeri bir dehayı gençlerimize tanıtmak ve ruhunu şad etmek istedik. Bu amaçla böyle bir program düzenledik. II. Abdülhamid Han gibi birçok siyasi entrikanın içinde bile Osmanlı İmparatorluğu’nu uzun yıllar ayakta tutabilmiş bir zatı gençlerimize ve misafirlerimize tanıtabildiysek ne mutlu bize.” dedi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız ise “Eğer geleceğe sağlam adımlar atmak istiyorsak geçmişimizi gerçekten bilmemiz gerekmektedir. Biz de gençlerin güzel bir geleceğe adım atmaları için çabalarken onlara geçmişimizde ki ulu insanlardan örnek göstermeliyiz. II. Abdülhamid Handa böyle onurlu bir padişahtı. Gençlerin onu tanıması ve tanıtması gerçekten çok önemlidir. Biz de bu amaçla birçok çalışma yaptık. Bu çalışmalarımızdan birisi de II. Abdülhamid Hanı anma programıdır. Bu programda en çok hoşuma giden programı gençlerin hazırlaması ve diğer gençlere de başka gençlerin anlatmasıdır. Programda gerçekten çok duygulandım. Bu nedenle emeği geçen Şanlıurfa gençlik merkezi personelime çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.