Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası'nda gençler, yıldızlar ve büyük bayanlarda final müsabakaları bugün oynanan maçların ardından tamamlandı.

Türkiye Boks Federasyonu'nu ve Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün birlikte düzenlediği, Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Şampiyonası 11 - 17 Ocak tarihinde Şanlıurfa Gap Arena Spor Salonun da yapıldı. Şampiyonaya 42 ilden toplam 381 bayan sporcu katıldı.

Türkiye'nin en iyi bayan boksörlerinin belirlendiği organizasyon; yıldızlarda 13, gençler ve büyüklerde ise 10 sıklet üzerinden düzenlendi. Maçlarda toplam 36 hakem görev yaptı.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, 1 hafta devam eden Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası oynanan final maçları ile sona erdi. Bu süre zarfında yaklaşık 800 kişiyi ilimizde en iyi şekilde misafir etmeye çalıştık. Mehteran Marşı ile başlayan muhteşem şampiyonamız Sayın Valimiz İzzettin Küçük,  il protokolümüz ve değerli Urfa halkının ilgisi ile büyük gösteriler eşliğinde başladı ve Cumartesi oynanan final müsabakaları ile son buldu. Şampiyonada görev alan tüm personelle, sporculara, yöneticilere, antrenörlere ve değerli Şanlıurfa Halkına çok teşekkür ediyorum.

Yıldız, ayrıca bu şampiyonanın burada olması emekleri geçen başta Sayın Valimiz İzzettin Küçük’e, Vali Yardımcımız Uğur Sezer’e,Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e, Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Mert Öztemel, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe’ye ve müsabakalarda görev alan tüm personelime çok teşekkür ediyorum.Dedi.

Büyük Bayanlar 2015 Şampiyonları

48 KG: Meltem Akar

51 KG: Neriman Istık

54 KG: Ayşe Taş

57 KG: Satı Burcu

60 KG: Gamze Başar

64 KG: Çiğdem Kırvaç

69 KG: Gülten Türker

75 KG: Sema Çalışkan

81 KG: Emine Bozduman

+81 KG: Elif Bütün

 

 

 

Gençlerde Şampiyon olan sporcular;

48 KG: Hazel Gökdüz

51 KG: Nazmiye Tatar

54 KG: Sümeyye Kesikoğlu

57 KG: Urguya Us

60 KG: Esra Yıldız

64 KG: İrem Akın

69 KG: Gizem Aydemir

75 KG: Busenaz Sürmeneli

81 KG: Saniye Şenay Demircioğlu

+81 KG: Canan Metin

 

Yıldızlarda Şampiyon olan sporcular;

46 KG: Beyza Saracaoğlu

48 KG: Güldane Taşkol

50 KG: Ayten Çimenter

52 KG: Elif Boztepe

54 KG: Melisa Yağmur Telli

57 KG: Havvanur En

60 KG: Songül Cenet

63 KG: Canser Oltu

66 KG: Ayşegül Sağır

70 KG: Şadiye Keleş

75 KG: Elif Sıla Günhan

80 KG: Selma Karakoyun

+80 KG: Nur Hilal Kandemir