Şanlıurfa'da devam eden Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonası'nda mücadele eden sporcular Balıklı Göl'de kısa bir antrenman yaptı. Şehrin tanıtımı ve boksa olan ilgiyi artırmak için düzenlenen organizasyon halkın büyük ilgisine sahne oldu.

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, büyük  gösterilerle başlayan Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası , Şanlıurfalıların yoğun ilgisi ile devam ediyor. Şampiyonaya 42 ilden yıldızlarda 130,gençlerde 145 ve büyükler kategorisinde 106 sporcu olmak üzere toplamda 381 sporcu katıldı. Müsabakalarda 36 hakem görev yapıyor. Ayrıca federasyon yöneticileri, antrenörler ve sporcu aileleriyle 42 ilden yaklaşık 800 kişiyi 1 hafta misafir ediyoruiz.Dedi

Yıldız, şampiyonamız 12 Ocak Pazartesi günü Sayın Valimiz, il protokolümüz ve 1000’lerce Şanlıurfalı sporseverler Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. Halkımız ilgisi yoğundu, Şanlıurfa genç nüfusu çok fazla olan bir şehir bunun gibi büyük organizasyonları fazlasıyla hak ediyor. Daha önce de büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmıştık, Şanlıurfalıların misafirperverliği ve spora ilgisinden dolayı Federasyonlar büyük organizasyonları ardı ardına Şanlıurfa’ya veriyor.  Bundan sonraki süreçtede Şanlıurfa ya Şampiyonalar getireceğiz.

 Yıldız,burada gerçekleşen şampiyonada başarılı olan sporcularımız  Mayıs ayında Taiwan’da yapılacak Dünya Şampiyonasında ve  2015’de Azerbaycan’da yapılacak Avrupa Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil edecekler. Temennim  buradan ülkemizi temsil edecek olan sporcumuzun Dünya Şampiyonu olmasıdır. Şampiyonanın  tüm Şanlıurfalılara hayırlı olmasını diliyorum. Dedi

"ŞANLIURFA SPORUN ŞEHRİ"

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe, yaptığı açıklamada;"Şanlıurfa bugüne kadar birçok önemli şampiyonaya ve spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu sebeple Şanlıurfa sporun şehri diyebiliriz. Sporcularımız Şanlıurfa'nın simgesi olan aynı zamanda da İslam alemi için önemli bir yeri olan Balıklıgöl'ü ziyaret ettiler. Sporcularımız kısa bir antrenman yaparak halkın ilgisini çekti. Maksadımız hem boks sporunu tanıtmak hem de Şanlıurfa'da düzenlenen bu şampiyona hakkında vatandaşları bilgilendirmekti.  Değerli Şanlıurfa halkını ve tüm spor severleri Cumartesi günü saat 11:00'de Gap Arena Spor Salonu'na bekliyoruz " ifadelerini kullandı.

Alatepe, Bugün oynanan çeyrek final müsabakalarında toplam 104 maç yapıldı.208 bayan boksör yarı finale kalabilmek için  ringe çıktı. Mücadelenin ve Fair-Play'in ön planda olduğu karşılaşmalara Şanlıurfa halkı da yoğun ilgi gösterdi. Şampiyona  perşembe günü oynanacak yarı final maçları ile devam edecek. Yarı finalde büyüklerde ve gençlerde 20, yıldızlarda ise 26 maç yapılacak.Toplamda 132 sporcu ringde finale çıkmak için mücadele edecek. Şampiyonada yıldızlar kategorisinde final maçları 16 Ocak Cuma günü,gençler ve büyüklerde ise 17 Ocak Cumartesi günü oynanacak. Dedi.