Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları, Mevlana Haftası nedeniyle Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’ni anma ve anlama programı düzenledi. Programa Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları, kursiyerleri, gönüllüleri ve çok sayıda misafir katıldı. Program, Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’nin hayatının anlatımıyla başladı. Sonrasında Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’nin yazmış olduğu şiirler, gençler tarafından okundu. Şanlıurfa Gençlik Merkezi eğitmeni tarafından üflenen ney eşliğinde semazen gösterisi yapıldı. Akabinde Mevlana Celalleddin-i Rûmî Hazretleri’nin sözleri ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(SAV) hadisi şeriflerinin yazılı olduğu bukleler ve şeker ikramı yapıldı.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp: “Mevlana Hazretleri sadece İslam coğrafyasında değil tüm dünyada tanınan bilinen ve saygı duyulan bir şahsiyettir. Bunun sebebi o meşhur cümlesinde gizlidir, “Gel, ne olursan ol yine gel”. Bu cümle ile din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkese hitap etmiştir. Gençlerimize böyle müstesna şahsiyetleri tanıtmak, tanıyan gençlere ise unutturmamak adına bu programı düzenledik.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise “Şanlıurfa Gençlik Merkezi’nin yapmış olduğu bu etkinliği önemli buluyorum. Gerek gençlerimizin manevi hayatına olumlu katkıları, gerekse gelecek dönemde gençlere yön vermesi açısından, böyle anlamlı bir haftanın genç nesillerimize anlatılması ve ecdadımızın yaptığı çağrılara kulak verilmesini sağlamak adına bu programları yapmaya özen gösteriyoruz. Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’nin kişiliği ve hayata bakış açısı ile gerçekten tüm insanlığa örnek olacak bir şahsiyettir.Tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajlarını hep dile getirmiştir. Biz de onun yaktığı bu meşaleyi sürdürmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Program sonunda görüşlerini aldığımız Şanlıurfa Gençlik Merkezi üyeleri ise, “Bu tür programlar bize kimliğimizi hatırlatıyor. İnsan olmanın gerekliliğini hatırlatıyor. Yüzyıllar önce Mevlana Celaleddin-i Rûmî Hazretleri’nin kimseye ayrı gayrı yapmadan “gel ne olursan ol yine gel” sözleri bizim için çok önemli bir kılavuzluktur. Özellikle ney eşliğinde semazen tüylerimizi ürpertti. Tüm gençlik merkezi çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dediler.