Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yeni hayata geçirilen 'Damla Projesi', 29 Kasım - 6 Aralık tarihleri arasında Rize ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak başladı. Şanlıurfa ya gelen 22 ülkeden 38 Üniversiteli gençler 5 gün boyunca birçok ilçe, köy, okul, cami, mezarlık ve çadır kentleri gezdiler. Kafilemiz ziyaretler sırasında çektikleri fotoğraflardan bazılarını ziyaret etikleri İl Milli Eğitim Müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şanlıurfa Valisine hediye ettiler.

Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, gençlere hitaben sizleri burada görüyor olmamız çok büyük bir mutluluk. Bakanlığımız bundan öncede Seyyah Projeleri ile buna benzer faaliyetler yapmıştı. Fakat buradaki olay Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimizi Türkiye deki üniversitelerde buluşturan ve buradan da Peygamberler Şehri, Kültür Şehri, Sanat Şehri, İlim ve Bilim Şehri, Tarihin sıfır noktası, Spor Şehri ve tabiki Gençlik Şehri olan Şanlıurfamızın ve ülkemizin kültürel değerlerinin tanıtılmasına yardımcı olan bu projeyi çok önemsediğimi belirtmek isterim. Çünkü bu proje müminler kardeştir ilkesinin hayata geçtiği bir projedir. Bu proje Müslümanların bir ve beraber olduğu zaman ne kadar güçlü olabileceğinin projesidir. Biz şu an 22 ülkeden 38 öğrenciyi ağırlıyorken aynı zamanda Sayın Bakanımızın her fırsatta belirttiği İslam kardeşliği hukukunun da hayata geçirmiş oluyoruz. Biz tüm İslam ülkeleri Türkiye’nin önderliğinde ‘’ Bin yıllık desende bir ve beraberiz’’Dedi.

Yıldız, Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a şükranlarımı sunuyorum. Bu projenin buraya verilmesine ve bizlere güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Projenin burada uygulanmasında koordinatör görevi üstlenen Harran Üniversitesi Öğretim üyesi Mehmet Akif Nacar’a, Sosyolog Mahmut Kaya’ya, Bakanlık Müşavirimiz Metin Ayvazoğluna ve bizleri ağırlayan il protokolüne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dedi
Kafilenin ilk durağı il milli eğitim müdürü Metin İlci oldu. Burada Şanlıurfa da ki eğitim öğretimle ilgili görüşlerini ve izlenimlerini dile getirdiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ziyaretlerinde çok mutluluk duyduğunu dile getirdi. Okullarımızı gezip öğrencilerimize güzel örnek oldunuz inşallah onlarda sahip olduğu imkanları kullanarak ülkelerine ve milletine hizmet eden birer yönetici olacaklar. Ben Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Dedi
Kafile daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’i ziyaret etiler. Gençlere hitaben Başkan Güvenç, çeşitli ülkeden gelen genç kardeşlerimizin ziyaretleri çok anlamlıdır. Dedi
Güvenç, Gençlerden Şanlıurfa ile ilgili görüş istedi. Gençlerin genel görüşü gelmeden önce Şanlıurfa hakkında farklı ön yargıları olduğunu fakat Şanlıurfa’yı gördükten sonra Şanlıurfa’nın Dünya Kültür Başkentine aday olacak şehir olduğunu dile getirdiler. Başkan Güvenç, Bakanlığın başlatmış olduğu bu kaynaştırma ve kardeşlik projesi için Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Kafilemizin son durağı Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük oldu. İzzettin Küçük ise gençlere ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Bu kardeşlik projesiyle Müslüman kardeşliğimiz bir daha pekişecek inşallah. Sizler geleceğin yöneticileri olarak ülkelerinize döndüğünüzde kardeşliğimizi anlatınız lütfen. Müslümanların arasına ekilmek istenen nifak tohumlarına engel olun sizlerden çok umutluyum dedi. İzzettin Küçük son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu proje için ilimizi seçmiş olmalarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Dedi.