Şanlıurfa bir çok spor dalına milli takıma sporcu yetiştiriyor.

Şanlıurfa adeta son yıllarda milli sporcu yetiştirme kampı oldu. Bilek Güreşinden 11 erkek 3 bayan toplam  14 milli sporcumuz var. Güreş’ten 13, Judo’dan 11, Karate’den 4 erkek 3 bayan toplam 7 milli sporcumuz var. Vücut Geliştirme dalından 2, Wushu’dan 8 olmak üzere tüm branşlarda toplam 55 milli sporcumuz bulunmaktadır.

Wushu Antrenörü Özcan Güngör, "2014’ün ilk aylarında Wushu’da Türkiye 3.sü çıkarttık ve sporcumuz milli takıma çağırıldı. Sonrasında Bosna Hersek’in Tuzla ilinde düzenlenen yarışmalarda balkan 3.sü olduk. Harun Koyuncu 48 kiloda büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Harun Koyuncu milli takıma çağrılarak, Romanya ya gitti ve Romanya'da Avrupa ikincisi oldu. Yıldızlar’da ise sporcumuz Menan Ağolday Türkiye 1. si oldu. Mastırlarda Özcan Güngör Türkiye 3. sü oldu. Yine Milli sporcumuz Hakan Erol alt gençlerde 60 kilo da Balkan 3.sü oldu. Taolu branşında yarışan Menan Ağolday 2. olurken Berkay Kaan Ünal ise Taolu kategorisinde 3. oldu. Ve 2014 sezonunu Wushu’dan 8 milli sporcu çıkartarak Şanlıurfa da rekor kırdık. İl Müdürümüz Ertuğrul Yıldız'ın vizyonuyla çok büyük başarılar elde ettik tek dalda 8 sporcumuz milli takıma gönderdik. Şanlıurfa'da spor adına çok güzel şeyler olacak. Hedefimiz Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında daha büyük dereceler elde etmek." Desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Ertuğrul Yıldız’a çok teşekkür ediyorum. Dedi.

Futbol Antrenörü Mustafa Abak, Şanlıurfa gençlik spor kulübü olarak özel bir proje kapsamında ispanya'ya giden U13 takımımız ülkemizi ve Şanlıurfa’mızı en iyi şekilde temsil ederek Barcelona da şampiyon oldu. Bu yıl da Bayan futbol takımımız başarılar elde etti. Abak, U15 Milli takım aday kadrosuna takımızın başarılı file bekçisi Bedriye Cam seçilmiştir. Bundan dolayı çok mutluyuz tek amacımız bu genç kardeşlerimizin sayısını artırmak. Ayrıca bu konuda bize destek olan Sayın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’a çok teşekkür ederim” dedi.

İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Şanlıurfamız genç nüfusa sahip ve gençlerimiz spora çok meraklı, daha önce spor olarak sadece futbol konuşulurken artık Basketbol, Voleybol, Badminton, Boks, Kick Boks, Judo, Wushu, Atletizm gibi birçok spor dalından hem sporcu sayılarımız artış var  hem de birçok daldan milli takımlara sporcu gönderiyoruz. Dedi.

Yıldız, atletizm sporcumuz Nasır GÖKÇELER 2009 yılında Türkiye 7.si, 2010 yılında Gap Spor Oyunlarında 4. Lük 2011 yılında Salon atletizm de Türkiye 1. Si 2013 yılında 400 metre de Türkiye 4. Sü oldu ve 16 Şubat 2014 yılında İstanbul da yapılan Salon Türkiye şampiyonasında 800 metre’de 4. olarak Milli takım kampına çağırılmıştı.

Yıldız, yine basketboldan 2-7 Eylül 2014 tarihleri arasında İspanya’nın Zaragoza kentinde gerçekleştirilen U22 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Genç milli takımına Şanlıurfa Tekerlekli sandalye Basketbol takımından Ali Kabakülekler,Ömer Işık,Emre Doğan Şanlıurfa’yı Milli takımda temsil ettiler.

İl Müdürü Yıldız, bu yıl Wushu branşında çok dereceler elde ettik. 2014 yılı içerisinde wushu’dan 8 sporcumuz milli takıma çağrıldı. Oradan ulusal ve uluslar arası müsabakalarda derecelerle döndüler. Yine Bayan futbol takımımızla da büyük başarılar elde ettik. U15 Milli takım aday kadrosuna çağrılan, takımızın tecrübeli file bekçisi Bedriye Cam’ı kutluyorum. Bu gün bu başarılı sporcularımıza çeşitli spor malzemesi yardımında bulunduk. Bu başarılarda büyük payları olan İl Temsilcilerimize ve Antrenörlerimize ayrıca çok teşekkür ediyorum başarılarının devamını diliyorum. Dedi

İl Müdürü Yıldız, bu başarıların asıl mimarları ilimizde yapılan spor tesisleşmesine katkı sunan Başta Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Tesisleşmenin artması ile birlikte başarıda beraberinde geliyor. Ben tüm antrenörlerime, il temsilcilerime, il müdürlüğü personelime teşekkür ediyorum. Dedi.