Şanlıurfa Gençlik Merkezi, vefatının 76. yılında Ulu Önder Atatürk’ü saygı ve minnetle andı. Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ,  Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları, gönüllüleri ve üyeleri katıldı. Saat 9.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunu ardından İstiklal Marşı okundu ve programa geçildi. Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan şiirlerin okunmasının akabinde Ulu Önder Mustafa Kemal’i anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız gençlik merkezi müdürü İbrahim Halil Alp: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün bugün 76. yıl dönümü. İstedik ki gençlerle birlikte Ulu Önderin aziz hatırasını yeniden yaşatalım. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere verdiği değer ve önem ortadadır. Atatürk’ün gençlerle ilgili en sevdiğim cümlelerinden biri ‘Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız’. Bu cümle ile gençlerin vatanımız adına ne kadar önemli olduğu bir kez daha vurgulanmaktadır.  Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle yâd ediyoruz.” dedi

Konu hakkında açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise “Millet olarak vatanımıza milletimize faydalı olmuş insanları unutmayarak onları sadece ölüm yıl dönümlerinde değil her zaman anmak ve onların kurduğu düzeni daha da genişleterek bu yolda yürümek gerekir. Biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün önem verdiği gençleri yanımıza alarak onu anmak istedik.  Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76’ncı yıldönümünde Onu saygı ve rahmetle yâd ediyoruz.”  diyerek sözlerine son verdi.