Şanlıurfa Gençlik ve Spor il Müdürlüğü,Türkiye Atletizm Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilciliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Nevali Otelin sponsorluğunda düzenlenen 10 kilometre yarışı ve yarı maraton yoğun ilgi gördü.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’den başlayan maratonun bitiş noktası ve ödül töreni Piazza AVM’nin açık otoparkında gerçekleşti.

Üç etaplı olarak gerçekleşen yarışmada, 21 kilometrelik birinci yarı maraton Göbeklitepe'den, 10 kilometrelik ikincisi yarış Mardin yolundan Göbeklitepe'ye dönülen kavşaktan, üçüncü etap halk koşusu ise Nevali Otel'den başladı. Avm otoparkında yer alan finiş noktasına doğru koşulan tüm yarışlarda büyük heyecan yaşandı.

ETOPYA’LI SPORCULAR YARIŞMAYA DAMGA VURDU

Göbeklitepe’den başlayan 21 km. lik yarı maratonda erkeklerde 1. Ve 2. Ligi Etopyalı sporcular aldılar. Etepya’lı Wandimgu Satt, Fetene Alemu Regasa ile Serdar Çetin üçüncülüğü kazandı. Bayanlarda, 1. Lütfiye Kaya, 2. Nursel Yıldız 3.Duygu Boyan oldu.

10 Kilometre kopuşunda ise 1. Ömer Alkanoğlu, 2. Kenan Yalçın, 3. İsa Özçelik,oldu.

10 Kilometre bayanlarda 1.Dudu Polat, 2. Esin Bahar Dölek 3. Ayşe Tuncel ilk üç dereceyi paylaştılar.

Yarışmaya çeşitli kentlerden 6 engelli de tekerlekli sandalyeleriyle katılarak, ayrı bir renk kattılar. Bir Japon sporcunun da katıldığı yarışma oldukça heyecanlı geçti.

GAZETECİ ECE VAHAPOĞLU’DA YARIŞTI

Göbeklitepe Yarı Maratonunda, gazeteci, yazar ve sunucu Ece Vahapoğlu’da yarışan isimler arasında idi, Atv, NTV, CNBC-e, SKY TÜRK ve Cine5'te programlar yapan, Sabah, Takvim ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı yapmış olan halen aktif gazeteciliğe devam eden Vahapoğlu, “Burada olmaktan ve yarışmaktan çok mutluyum emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Piazza AVM otoparkında son bulan yarış renkli görüntülere sahne oldu. Yurtdışından birçok yarışmacının katıldığı maratonda, çocukları ile birlikte finişe gelenler ile Eşleri ile el ele tutuşarak yarışı sonlandıranlar yarışmaya renk kattı.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden gelen ve Eshab-ı Kefh'i (Yedi Uyurlar Mağarası) sembolize eden 7 kişi ve yanlarındaki köpek yarışmanın ilgi odağı oldu. Eshab-ı Kefh’in Mersin’in Tarsus ilçesinde değil Afşin’de olduğunun bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını belirten gönüllü gurubu, Başkan Celalettin Güvenç’e beraberinde getirdikleri ve Eshab-ı Kefh’in girişinin fotoğrafının yer aldığı tabloyu armağan ettiler.

GÜVENÇ: “MARATONUMUZA ULUSLARARASI KATILIMI ARTIRACAĞIZ”

Yarışmada finishe koşan yüzlerce kişi arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de yer aldı. Güvenç, koşu sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, sporun ve sportif aktivitelerin önemine dikkati çekti.

Bu yılki yarışmanın organizasyonunda büyükşehir belediyesi olarak yer aldıklarını anlatan Güvenç, “Maratonun gelecek yıllarda daha geniş uluslararası katılımla gerçekleşeceğine inanıyorum. Kentimizin tanıtımı, halka sporun sevdirilmesi açısından büyük önem taşıyan maratonumuza katılan tüm konuklarımızı, hemşerilerimi ve sponsorlarımızı kutluyorum” dedi.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ VEKİLİ MURAT ÖNEN ise, nüfusunun yüzde 79'unun genç olduğu Şanlıurfa'da sportif aktivitelerle bir spor şehri markası oluşturma çabasında olduklarını söyledi. Önen, başta Valilik olmak üzere Şanlıurfa Büyükşehir Belideyesine ve sponsorlara teşekkür etti.

Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Murat Önen, sponsorlar ve davetliler tarafından verildi.