Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, ‘’Türk futbolunda tribün huzurunu ve güvenliğini sağlamaya dönük 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Passolig kartın hem kulüplere, hem de taraftarlarına büyük fırsatlar ve ayrıcalıklar sunduğunu söyleyerek, yeni düzenleme ile kağıt biletler yerini, Passolig kartlarına bıraktı. Maçların, elektronik biletlere tanımlanmasıyla artık müsabakalara, çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden girmek mümkün." dedi.

Yıldız, PASSOLİG Kart sahibi olan sporseverlerin maç biletleri, kartlarına otomatik olarak yükleniyor. Kombine biletler de artık PASSOLİG Kartlar'ına tanımlanıyor. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresine ve cep telefonuna gönderiliyor. Ayrıca kart sahipleri maç günleri stadyumlarda konumladırılan el terminalleri aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıktısını alabiliyor. Kart sahipleri yükledikleri maça ilişkin her türlü detaylı bilgiye rahatlıkla ulaşabilirler.Dedi.

Yıldız, Passolig kartı olmayan ve en az maçtan bir gün önce Passolig kartı ile maç bilet tanımlaması yapmayanlar müsabakaya alınmayacaklar.

Şanlıurfa Gap Arena Stadyumu Protokol Tribünü de dahil tüm kapılarımızda Passolig Kart uygulamasına Geçilmiştir dedi.

 

 

Passolig Kart - Nedir

14 Nisan 2014 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan yeni yasal düzenleme ile kağıt biletler yerini PASSOLİG Kartlar'ına bıraktı, maçlara artık sadece PASSOLİG Kart ile girilmekte. Kartlandırmanın başlamasıyla basılı bilet derdi sona erdi, maçlar elektronik biletlere tanımlanarak müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden girmek artık mümkün.

Passolig Kart – Nasıl Alınır

1.         İnternet üzerinde www.passolig.com.tr adresinden gerekli işlemleri yaptıktan sonra alabilirler.

2.         PTT şubelerinden ve Stadyum gişelerinden alabilirler.

Spor severler nüfus cüzdanı  veya ehliyet kartlarıyla Şanlıurfa Gap Arena Stadyumu gişelerinde her gün saat 08.30 ile 18.00 arasında alabilirler.