Şanlıurfa  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaz spor okulları okulların açılmasıyla son buldu. 27 Haziran da başlayan  yaz spor okullarına rekor katılım gerçekleşti.

Şanlıurfa  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız : " İl spor merkezleri eski adıyla Yaz Spor Okullarına bugün itibari ile 5 – 18 yaş arası 8488 kişi kayıt ettirildiğini ve Engelli il spor merkezleri programı çerçevesinde de 55 kişinin kayıtlı olduğunu söyledi. İl spor merkezleri programı çerçevesinde  Atletizm,  Basketbol, Badminton, Güreş, Halk Oyunları, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi,  Satranç, Taekwondo,  Voleybol,Yüzme, Tenis(Kort), Futbol, Jimnastik, Boks, Wushu, Kick Boks   , Halter  20 branşta gerçekleştirildi.Dedi

İl Müdürü Yıldız, deneyimli antrenörlerimiz eşliğinde gençlerimiz hem spor eğitimi alıyor hem kaliteli vakit geçiriyor hem de yeni ortamlarında yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Bu program çerçevesinde 75 deneyimli antrenörümüz görev aldı. Dedi.

Yıldız,’’ Engeli il spor merkezleri programı bünyesinde ise  Bedensel Engelliler Masa Tenisi, Özel Sporcular Masa Tenisi, Bedensel Engelliler Basketbol, Bedensel Engelliler Halter, Bedensel Engelliler Badminton, Bedensel Engelliler Yüzme, Tekerlekli Sandalye Tenis, İşitme Engelliler Güreş, İşitme Engelliler Taekwondo, İşitme Engelliler Judo toplam 10 branşta spor eğitimi verdik, engelli kardeşlerimizi dört duvar arasına sıkışmış hayattan bir nebze olsun almak, onların yalnız olmadıklarını hissettirmek, onları biraz olsun mutlu etmek bizim için çok önemlidir.‘’ Dedi.

  Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ın il spor merkezlerini çok önemsediğini belirten Yıldız, bu doğrultuda gerekli çalışmalarımızı yaptık ve çalışmalar neticesinde Şanlıurfa da rekor katılımla 8488 kişiyi kaydettik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Dedi