Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, il müdürlüğümüze bağlı Şanlıurfa merkezde Bahçelievler Gençlik Merkezi, Yenişehir Gençlik Merkezi, Karaköprü Çadır Gençlik Merkezi, Yenice Çadır Gençlik Merkezi, Ahmet Yesevi Çadır Gençlik Merkezleri hizmet vermektedirler. Ayrıca ilçelerimizde Siverek’te Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi, Viranşehir Gençlik Merkezi, Hilvan Gençlik Merkezlerimiz hizmet veriyor. Şu anda Şanlıurfa da 8 tane gençlik merkezimiz faal durumda, yeni  eğitim-öğretim döneminde ve  yaz aylarında da kurs ve etkinlik programlarını sürdürüyor. Bu kurslarımıza şu anda kayıtlı 2500 gencimiz var. Ayrıca İl Spor Merkezleri çerçevesinde spor tesislerimizde 7300 gencimize yaz spor okulları hizmeti veriyoruz. 7300 ün 40’ı engelli vatandaşlarımızdır. Engelli kardeşlerimize sporla  rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Bu yoğun ilgiden dolayı Şanlıurfalı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum  çocuklarını bizlere teslim etikleri için. Yapım aşamasında olan Viranşehir  Gençlik Merkezi, Suruç Gençlik Merkezi, Şanlıurfa merkezde Ahmet Yesevi bölgesinde ve Karaköprü de gençlik merkezleri yapılıyor. Yeni gençlik merkezi ve tesis yapım yatırımlarımız devam edecektir.  Hem yeni tesisleşmede hem de tüm programlarımıza desteklerinden dolayı öncelikle Valimiz Sayın İzzettin KÜÇÜK’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin GÜVENÇ’e, vali yardımcısı Aylin KIRCI DUMAN’a çok teşekkür ediyorum. Dedi.

 

Yıldız, gençlik merkezlerimiz  yılın her döneminde çeşitli alanlarda eğitim programlarına ev sahipliği yaparak genç misafirlerini ağırlıyor.Binlerce genci buluşturan gençlik merkezleri, eğitimden sağlığa, sosyal sorumluluktan spor faaliyetlerine kadar çok sayıda programa ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz olarak düzenlenen kurslar, eğitim ve öğretim döneminin yanı sıra yaz aylarında da gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için kapılarını açık tutuyor.Dedi

Kültürel Değerler Gençlerle Buluşturuluyor

İl Müdürü Yıldız, Gelenek ve göreneklerimizin vazgeçilmez unsuru olan ve kültürel değerlerimizin sembolü olan halk oyunları, ebru, hüsn-ü hat, tezhip, şiir, edebiyat gibi konularda verilen eğitimlerle, yeni nesillerin geçmişleriyle köprü kurmaları amaçlanıyor. Resim, müzik, sinema, tiyatro gibi evrensel sanat dallarında da kurslar düzenlenerek, uluslararası sanat camiasında gençlerimizin söz sahibi olması hedefleniyor.Sanat dallarının yanında Türkçe, Matematik, Fizik, gibi okul sıralarında işlenen derslerin de konu tekrarları yapılıyor. Bu derslere katılım gösteren gençler, yeni eğitim-öğretim dönemine donanımlı bir şekilde başlayabilmek için yoğun ilgi gösteriyor.

Arapça’dan Beden Diline

İl Müdürü Yıldız ,Gençlerin geleceklerini şekillendirdikleri bu dönemlerinde en önemli unsurlardan biri olan yabancı dil kursları da Gençlik Merkezleri’nde gerçekleştiriliyor. İngilizceden başlayan ve Arapça’ya kadar uzanan dil derslerini, diksiyon, beden ve işaret dili gibi kurslarımız yoğun ilgi görüyor.

Yıldız, hemen her branşta katıldıkları ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarından madalyayla dönen sporcularımızın, ‘Spor Şehri Şanlıurfa’ vizyonumuza çok ciddi katkısı oluyor.. Gençlik Merkezleri’nde masa tenisinden eskrime, badmintondan tekvandoya kadar çok sayıda spor branşında verilen eğitimlerle, başarılı sporcuların yetiştirilmesi de amaçlanıyor. Dedi.