Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlatmış olduğu "Engelli İl Spor Merkezi" Şanlıurfa'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından engelli sporcuları için faaliyetlere başladı.
Spor yapmak isteyen engelli vatandaşlar için Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla sporcuları evinden alıp spor alanına götürüp tekrar evine bırakmak ve engellilerinde spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla ‘’Engelliler İl Spor Merkezleri’’ hizmet vermeye başladı.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ertuğrul Yıldız, Bu programın ilk adımı olarak Bakanlığımız tarafından ‘’Engelleri Aşıyoruz’’ sloganıyla antrenörlerimiz ; bedensel, işitme, görme engellileri ve özel sporcular alanında eğitime tabi tutuldu. Eğitimli antrenörlerimiz eşliğinde engelli sporcular branşlarına ayrılarak her sporcu için ayrı program hazırlanıyor. Program saatlerine göre engelli sporcuları ve refakatçileri evlerinden alıp spor merkezlerine getiriyoruz. Program bitiminde sporcuları ve refakatçileri evlerine bırakıyoruz.Dedi.
Bu güne kadar engellilere yönelik bu şekilde bir spor projesi olmadığını kaydeden Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ertuğrul Yıldız, daha düne kadar engelli kardeşlerimiz toplum içinde aktif değildi, toplum içine çıkmaya utanıyordu. Çok şükür ki o günler geride kaldı. Kim bu engelliler? Eşimiz, dostumuz, çocuğumuz, bacımız , sevgili kardeşlerimizdir. Bizler inanıyoruz ki dertler paylaştıkça azalır. Sorunlar el birliğiyle çözülür. Bizler biliyoruz ki hayatı kısıtlayan engelleri el birliğiyle kaldırabiliriz.Dedi

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ertuğrul Yıldız, Bizler engelli kardeşlerimize el uzattık ve onları sosyal hayata kattık. Daha çok engelli vatandaşa ulaşmak amacıyla İl Müdürlüğümüz çeşitli bölgelerde reklam çalışması yaptı. Okullara afişler asarak, stant kurarak vatandaşlara bu konu hakkında bilgi verdi. dedi.
Bu hizmetten yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar İl Müdürlüğümüze şahsen veya internet üzerinden engelsizspor.sgm.gov.tr adresinden kaydını yapabilir. Bu programı oluşturdukları için öncelikle Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a, antrenörlerime ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dedi