“Seyyah Bizim İller Projesi” ile 15 Şubat – 8 Haziran 2014 tarihleri arasında 15 haftalık  program dâhilinde ilimiz sınırları içerisindeki köylerden ve ilçelerden tespit edilen 14-18 ile 19-26 yaş grubu 3970 gencimiz Şanlıurfa’nın tarihi ve dini yerleri, ilçe merkezlerindeki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra komşu illerden Adıyaman, Gaziantep ve Mardin’i de gezme imkânı buldu.

SEYYAH" NEDİR?

Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş ULU ÇINAR gibi derin ve heybetli medeniyetimizi tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir.

PROJENİN AMACI NEDİR?

Gezdikçe, bilgi birikimi ve iletişim gücü artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje, kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. SEYYAH projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ; ”15 Şubat’ta başlayan ve 8 Haziran tarihinde sona eren “Seyyah Bizim İller Projesi” kapsamında il merkezinden 3970 kişi olmak üzere 2242’Si bayan 1728’i erkek olmak üzere toplam 3970 genç gezme imkânı buldu” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Seyyah Bizim İller Projesi” kapsamında merkezde ve ilçelerdeki Şanlıurfalı gençler düzenlenen bu gezi sayesinde Şanlıurfayı’ı daha yakından gezebilme imkânı bulacaklarını belirten İl Müdürü YILDIZ, şu bilgileri verdi:

“Binlerce gencimiz “Seyyah Bizim İller Projesi” sayesinde Şanlıurfa tarihi Balıklı Göl’ü, Şanlıurfa Gümrük Han’ını Viranşehir Eyüp Nebi, Halfeti, Harran, Bozova, Atatürk Barajı’nı, kent merkezindeki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra komşu illerden Adıyaman Gaziantep ve Mardin’i de görebilme imkânı buldular.

Proje kapsamında ilimize 3500 kontenjan verilmişti ancak Şanlıurfalı gençlerin daha fazla imkânlardan yararlanabilmesi için bu sayıyı 3970’e çıkardık. Amacımız özellikle gezme imkanı olmayan gençlerimizi birer günlük gezilerle yeni yerler görmelerine ve yeni arkadaşlıklar kazanabilmelerine imkân sağlamak. Umarım gençlerimiz bu fırsatı iyi değerlendirmiştir. Ben gençlerimiz için bu projeyi hazırlayan Bakanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”