Şanlıurfa  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Engelli Çocuk ve Gençlere yönelik tamamen ÜCRETSİZ olarak faaliyet verecek olan ''Engelliler İl Spor Merkezimizde '' kayıtlarımız başlamıştır.

İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu işbirliği ile 19 Şubat 2014 tarihinde imzalanan 'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi ile tamamen ücretsiz olarak faaliyet verecek olan Engelliler İl Spor Merkezlerimizde kayıtlarımız başlamıştır.

İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, bu yıl il spor merkezleri bünyesinde ek olarak Engelli vatandaşlarımızı da program kapsamına aldık. Bu program bizim için çok önem arz ediyor, çünkü engelli bir vatandaşımızı dört duvar arasına sıkışmış hayattan bir nebze olsun almak, onların yalnız olmadıklarını hissettirmek, onları biraz olsun mutlu etmek, hayır duaları almak çok güzel bir duygudur. Dedi.

Yıldız, engelli  il spor merkezleri programından 05-18 yaş arası engelli çocuk ve gençlerin başvurusu İl Spor Merkezleri faaliyeti içerisinde değerlendirilecek. 18 yaşın üstündeki engelli vatandaşların başvurusu ise İl Müdürlüğümüz tarafından "Engelsiz Spor Merkezi" adı altında değerlendirilecek. 

Yapılan protokol gereğince engelli vatandaşlara hizmet veren illerdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri ile koordineli olarak, engelli vatandaşların spor tesislerinden faydalanması, tesisi bulunan merkezlere antrenör, spor malzemesi ve servis hizmetlerinin verilmesi sağlanacak. Dedi.

İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Paralimpik Sporcular Yetiştirilecek

'Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor' projesi ile engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması ve Paralimpik Oyunlar için altyapıyı oluşturacak sporcuların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kayıt İçin:

Kayıt forumu doldurulup 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Bölümüne müracaat edilecektir.

 

AÇILACAK BRANŞLAR

1. Bedensel Engelliler Masa Tenisi    2 .Özel Sporcular Masa Tenisi     3. Bedensel Engelliler Basketbol   4. Bedensel Engelliler Halter  5. Bedensel Engelliler Badminton     6. Bedensel Engelliler Yüzme   

7. Tekerlekli Sandalye Tenis    8. İşitme Engelliler Güreş      9. İşitme Engelliler Taekwondo     

10. İşitme Engelliler Judo