T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15.Bölge Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Şube Müdürlüğünün  ev sahipliğinde ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, ,Dağcılık İl Temsilciliği, Bisiklet İl Temsilciliği ,Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ( SODES Projesi  Otistik Çocuklar ), URFADOSK Doğa Sporları Arama Kurtarma ,Gençlik ve  Spor Kulübü ,Urfa Atletizm Spor Kulübü (UASK) ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti  (TRAC)  Şanlıurfa Şubesi haberleşme biriminin katılımıyla düzenlenen Tektek Dağları Milli Parkı tanıtım ve sportif etkinliklerinin ikincisi 26 Nisan 2014 Cumartesi günü çoşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

              Protokolün yanı sıra vatandaşların büyük ilgi gösterdiği şenlik yapılan konuşmalardan sonra Şanlıurfa ve Siverek’ten katılan 30 bisikletçinin katıldığı 16 km’lik yarışla başladı. Bisiklet yarışından sonra davetlilerinde katıldığı ve Rüştem Deresi vadisinde  5 km’lik bir yürüyüş yapıldı.Yürüyüş sonrası Şanlıurfa Dağcılık il temsilciliği tarafından  iki sporcuyla teknik kaya tırmanışı ve bayraklı iniş etkinliği gerçekleştirildi. Bisiklet yarışı, yürüyüş ve tırmanış etkinliklerinin haberleşme bağlantısı UHF band telsizlerle Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti  (TRAC)  Şanlıurfa Şubesinden beş kişilik  haberleşme birimi tarafından kesintisiz olarak sağlandı.

                  Konuyla ilgili konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili  Nurullah SÜZEN,her dalda sporu, sporcuları destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz.  Şanlıurfa’da dağcılık sporuna ilgi çok yoğun her yıl bu ilgi daha da artıyor.Dedi.

İl Müdürü Vekili Süzen, buradan spora ve sporculara desteklerinden dolayı Sayın Valimiz İzzettin KÜÇÜK’e, Kurumlarımızın değerli il müdürlerine, Dağcılık İl Temsilcimiz Candan Özen’e, sporcularımıza ve tüm spor severlere çok teşekkür ederim. Dedi.

 Dağcılık İl Temsilcisi Candan Özen, gençlik spordan 40 kişilik  kız ve erkek sporcu, Şanlıurfa Bisiklet il temsilciliğine bağlı olarak  Siverek'ten 15 bisikletçi, Şanlıurfa Urfasiklet grubu 15 bisikletçi, Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği ve Urfadosk 30 sporcu ve doğaseverle, UASK Urfa Atletizm Spor Kulübü 1 üyesiyle, Trac Şanlıurfa Şubesi 5 amatör telsizcisiyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencileriyle ,Harran Üniversitesi Besyo öğrencileri ve Sodes projesi kapsamında Otizmli çocuklar ve aileleriyle birlikte katıldığı şenlik sonrası  başta valimiz İzzettin KÜÇÜK ve protokol üyeleri tarafından bisiklet yarışmasında  dereceye girenlere ödülleri ve katılım belgeleri takdim edildi. Doğa yürüyüşüne ve tırmanış etkinliğine katılan  dağcılara katılım belgeleri verildi.

            Vali Küçük, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada  “Son iki yıldır Tek tek dağlarında tabiatın gölgesinde Doğa ve Milli Parklar müdürlüğümüzün himayesinde bu güzel tabiatımızın gölgesinde gençler, sporcular, doğaseverler ve bisikletçiler bir araya geliyor. Bu bir sporu özendirme ama bunun yanı sıra Milli Park ilan edilmiş bu güzel bölgeye Şanlıurfalıların dikkatini çekmek istiyoruz. Gerçekten burası çok güzel bir alan İlkbahar ve Sonbahar’da bu güzelliği görmek mümkün. Burada inşallah bu sene güzel bir çevre düzenlemesi yapacağız. Burayı doğaseverlerin piknik yapabileceği yürüyüş yapabileceği dinlenebileceği güzel bir alana çevireceğiz. Tabi bunun yanı sıra burada bizim devam eden güzel bir projemiz var. Menengiç ağaçlarını aşılayarak çam fıstığa çevrilmesi projemiz. Burası Şanlıurfa’mızın gözde ve özel bir bölgesi her yıl bu çalışmamızı sürdüreceğiz “ dedi.Batıdan doğuya doğru Viranşehir ilçesi istikametini takiben güneye inilerek 45 kmlik mesafeyle ulaşılan  Tektek Dağları Milli Parkı sınırları içindeki Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü’ne ait  tesiste yenen yemekten sonra Şanlıurfa'ya dönülmesiyle  etkinlik tamamlandı.